Nedsat pris! Forstør

Midgårdsormen i Sibirien: historisk roman - bind 2 (Bind 2) (Bog, Hæftet)

Af: Thorkild Sandbeck

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Midgårdsormen
Sideantal: 447
Dato for udgivelse: 7-5-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Nr. i serien: Bind: Bind 2,
Redaktion: Jens Eichler Lorenzen
ISBN-13: 9788793025417
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Thorkild Sandbeck og Sarah Donaldson Gilloway
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

226,45 kr

-24.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Romantik og dramatik. Vi følger bondesønnen Angus, der i 1895 emigrerede til Rusland sammen med sin kone Kathrine. Efter en tid som forvalter på et gods køber de en skovejendom ved Bajkalsøen, hvor han bliver storleverandør af træ til Den Transsibiriske Jernbane, som anlægges i de år. Kathrine dør under en fødsel, men barnet overlever takket være nabodatteren Marja, der netop har født en søn og ammer begge børn. Angus slår sig på flasken, men Marja, hvis mand er død, forsøger at hjælpe. I kulissen venter den smukke, men egenrådige grevinde Nadja. Hvordan det går, følger i Midgårdsormen i Sibirien. Men det bliver ikke uden dramatik, da de alle bliver hvirvlet ind i revolutionen i 1905 og den efterfølgende japansk-russiske krig. På nærmeste hold mærker de også følgerne af 1. verdenskrig, den russiske revolution 1917 og den efterfølgende blodige borgerkrig. I bogens afsluttende kapitel følger vi hovedpersonerne og deres videre skæbne helt frem til vor tid. Læs den spændende historie og få samtidig en enestående indsigt i et lidt overset kapitel i Danmarkshistorien om de hundredvis af danskere, som emigrerede til Rusland og Sibirien i de år. Flere fik stor betydning for udviklingen i det mægtige russiske rige, men deres indsats blev glemt efter revolutionen. De historiske begivenheder og personer er korrekt beskrevet i bogen.

Uddrag af bogen: 
»Kápka lå grædende i halmen, mens to unge mænd forsøgte at flå tøjet af hende. Den ene var allerede ved at løsne sine benklæder og var ved at kravle hen over den ulykkelige pige. Pludselig kom et stort mørkt uhyre farende gennem stalden. Det var Misha, bjørnen. Med den ene pote slog den ud efter den ene af mændene, så han tumlede omkuld. Den anden, som lå oven på Kápka med bukserne nede om haserne, forsøgte at komme op at stå, men blev ramt af den rasende bjørns store lab, så blodet sprang. Hans kammerat fik halet en gammel tromlerevolver frem fra bæltet. Et skud rungede i stalden. Bjørnen gik et skridt tilbage, ramt af projektilet, men bevarede balancen og gik igen til angreb. I desperation tømte manden tromlen mod bjørnen, som nåede at ramme ham i ansigtet. En af bjørnens skarpe kløer flænsede hans ene øje ud. Manden tabte revolveren og tog sig til ansigtet, idet han skreg af smerte.«

Om forfatteren:

Thorkild Sandbeck har flere uddannelser bag sig. Han har sejlet 40 år som officer i handelsflåden, hvor han besøgte Sovjetunionen. Desuden har han sejlet med de russiske skoleskibe - verdens største sejlskibe. For at skrive Midgårdsormen har han berejst Rusland, Sibirien, Ukraine, Mongoliet og Kina. Som sidste research tog han med Den Transsibiriske Jernbane. Desuden har han læst russisk i to år. Thorkild Sandbeck har udgivet adskillige bøger om især søfart og historie og har besøgt langt over 100 lande.  

Af samme forfatter:

Martha - en skonnert gennem 100 år

40 år til søs - fortalt i ord og billeder

Dansk fiskeri - redningsskibene og fiskerikontrollen

De danske isbrydere - sammen med Knud Fischer

I orgeltonernes verden

Danske havforskningsskibe gennem 250 år

Slægters gang i Vinding - lokalhistorisk bog

Midgårdsormen bind 1

Desuden medforfatter til flere værker.   <

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Midgårdsormen i Sibirien: historisk roman - bind 2 (Bind 2)

Midgårdsormen i Sibirien: historisk roman - bind 2 (Bind 2)