Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Miljøansvar: en ret for hvem (Bog, Hæftet)

Af: Peter Pagh

Forlag: Jurist- og Økonomforbundet
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 613
Dato for udgivelse: 18-11-1998
Udgivelse: 1. udgave, 1998.
ISBN-13: 9788757460520
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 1998
Første udgivelsesår: 1998
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

870,00 kr

-13%

Vejl. pris: 1.000,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Juridisk disputats om miljøansvar stiller grundlæggende spørgsmål ved holdbarheden af de hidtidige reformer og forslag på området.
Baggrunden for afhandlingen er den voksende opmærksomhed om, hvem der skal betale for miljøskader. Men frem for at tage udgangspunkt i hvornår forureneren skal betale, vender afhandlingen problemet på hovedet og analyserer, hvad det er for en "ret", der begrunder et ansvar: Er det borgernes ret til miljøet, eller er de myndighedernes ret til at beskytte miljøet mod borgerne?
I analysen når afhandlingen ganske vidt omkring og belyser bl.a., hvorledes "miljøet" tillægges forskellige betydninger i lovgivning og retsanvendelse. Det er en tydelig ledetråd i afhandlingen, at denne anvendelse af et flertydigt begreb i lovgivningen åbner risiko for en mere eller mindre vilkårlig retsanvendelse. Når retsordenen sanktionerer bestemte handlinger eller virkninger, er det vigtigt at vide, hvad der hermed ønskes opnået og hvis interesser, som ønskes varetaget. For ikke at ende i intetsigende selvudfyldende udsagn er det nødvendigt at besvare, hvad er en miljøskade, og hvem kan kræve den genoprettet?
Afhandlingen indeholder en meget omfattende gennemgang af hidtidig lovgivning og retspraksis samt en indgående analyse af de reformforslag, der er.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Miljøansvar: en ret for hvem

Miljøansvar: en ret for hvem