Nedsat pris! Min danske sang Forstør
Kategorier / sektioner:

Min danske sang (Bog, Indbundet)

Af: Georg Metz

Forlag: People s Press
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 492
Dato for udgivelse: 30-9-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
ISBN-13: 9788770553087
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

232,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den danske sang er blevet et tilløbsstykke i de senere år. Sangen fremhæves i den nationale debat som en af de vigtigste danske værdier, og 2008 er udråbt til sangens år. På den baggrund kan det være interessant at opklare, hvad de enkelte sange, danskerne så gerne synger, betyder og betød. Hvorfor blev sangene skrevet? Hvad stod der i de oprindelige tekster? Hvem var ophavsmændene og under hvilke vilkår skrev og komponerede de disse værker? Ofte dækker teksterne over situationer der er glemt eller fordrejet af eftertidens forestillinger om Historien og danskheden. Forestillinger der ikke altid holder for en mere nidkær prøvelse. Sad pigen lørdag aften og ventede forgæves, eller lå hun? Hvorfor gik munken i enge de lange sommerdage, hvorfor længtes Oehlenschläger så inderligt hjem? Hvordan kunne H.C. Andersen glemme H.C. Ørsted i ´I Danmark er jeg født´? Hvorfor er ´Der er et yndigt land´ endt som nationalsang? Hvem var Larsen i sangen om ham? Og hvordan skal man som Benny Andersen overhovedet kunne skrive danske sange med alle de gamle rødder bag sig?
Alt det og meget mere forsøger bogen Min danske sang af Georg Metz at give svar på 117 af Danmarks mest kendte og centrale sange er valgt ud og gennemgås således med tættekam af forfatteren.
Bogen er en grundigt bearbejdet og stærkt udvidet genudgivelse af udgaverne fra hhv. 1994 og 2001. Begge disse er udsolgt for længst. Efterspørgslen har været en anspore til at hente bogen frem igen, revidere teksten og indarbejde en lang række omfattende tilføjelser og enkelte rettelser.
Bogen er desuden rigt illustreret af Georg Metz selv, der her for første gang springer ud som tegner. En morsom, rørende og meget levende billedside, der fuldkommen flugter med bogens høje, begavede humør.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Min danske sang

Min danske sang