Nedsat pris! Min kinesiske farmor
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Min kinesiske farmor (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Lars Saabye Christensen

Forlag: Forlaget Grif
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793661943
Udgave: 1. (21-08-2020)
Oplag: 1. (21-08-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 200
Originaltitel: Min kinesiske farmor
Omslagsgrafiker: CappelenDamm
Oversætter: Charlotte Jørgensen og Lars Saabye Christensen
Originalsprog: Dansk

Forventes på lager: 21-08-2020

Levering : Kan forudbestilles (Udk. 21-08-2020)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

- Fortæl mig om Kina. Lars Saabye Christensen sidder ved sin 89-årige fars sygeleje og beder ham fortælle den familiehistorie, der med farens død kun vil være erindring. Men faren siger ingenting. Opfordringen åbner derimod en dør i forfatterens indre til hans egen og slægtens historie, som den udfoldede sig over fire generationer, to århundreder og den halve verden: fra Hjørring til Hongkong, fra Gabels gate i Oslo til Julianehåbsvej i Hellerup.

Omdrejningspunktet for historien er den ’kinesiske’ farmor: murermesterdatteren Hulda, der falder pladask for den unge skibsfører Christensen, da han i 1905 træder ind i hendes hatteforretning i Aalborg, og som kort efter, som hans nygifte hustru, rejser til Hongkong for at møde ham derude.

I en veloplagt og underholdende tekst, der suverænt forbinder farens, farfarens og oldefarens livshistorier med den personlige beretning om en ung digters tilblivelse, forsøger forfatteren at komme tættere på sin kinesiske farmor. Hvem var hun, denne kvinde, hvis liv i modsætning til mændenes aldrig blev dokumenteret med hædersord, medaljer, festtaler og avisinterviews, og som ikke efterlod sig noget skriftligt ud over en forrygende opskrift på kashmirs fiskeragout? Og er det overhovedet muligt at give historiens usynlige kvinder en historie uden at gribe til fiktionalisering og digt?

Min kinesiske farmor er et originalt og anderledes portræt af en kvinde, en søgende og spørgende indkredsning af en kvindeskæbne gennem den tid, de mennesker og steder hun blev til igennem.  

Anmeldelser (0)