Nedsat pris! Mindet om en snavset engel: roman Forstør
Kategorier / sektioner:

Mindet om en snavset engel: roman (Bog, Indbundet)

Af: Henning Mankell

Forlag: Gyldendal
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 355
Dato for udgivelse: 4-11-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Oversætter: Lilian Kingo
ISBN-13: 9788702117899
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Lise-Lotte Holmbäck
Originaltitel: Minnet av en smutsig ängel
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Svensk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

228,75 kr

-23.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

En svensk rejse ind i Mørkets Hjerte - sådan kan man betegne Henning Mankells nye, overraskende roman, som udkommer kort efter Kirsten Jacobsens biografi om ham.
Mindet om en snavset engel er baseret på den sande historie om Hanna Lundmark. Man ved kun lidt om hende: at hun i begyndelsen af 1900-tallet dukker op ud af ingenting i den portugisiske koloni Mozambique i Østafrika som arving til et af de største bordeller i koloniens hovedstad, for efter få år at forsvinde lige så sporløst ud af historien igen.
Henning Mankell fylder fragmenterne ud og fortæller den fascinerende historie med et skarpt blik for kolonialismen og racismen, og især for tidens hårrejsende kvindesyn - ikke mindst når det gælder den sorte kvinde.
Hanna Lundmarks opvækst er præget af kulde, sult og fattigdom. Skæbnen fører hende om bord på et dampskib på vej til Australien. Her arbejder hun som kok side om side med sin mand, som er styrmand. Ud for den afrikanske østkyst dør ægtemanden af en tropesygdom, og Hanna havner i kolonien Mozambique som ejer af et stort bordel. Selv betragter hun sig blot som en kvinde blandt kvinder, og hun er fuld af medfølelse for de prostituerede og deres elendighed. Men de sorte kvinder ser hende som en repræsentant for de hvide koloniherrer og vil ikke vide af hendes forsøg på at komme dem nær. Skridt for skridt må Hanna ændre sig og vokse ind i en ny, uventet rolle.
Henning Mankell udforsker i denne roman to af de emner, som ligger ham dybt på sinde: Forholdet mellem hvid og sort, og kvinders vilkår. Selv har han i mange år boet halvdelen af året i Mozambique som leder af et teater. Flere af Henning Mankells tidligere romaner har strejfet disse to emner: Den tidlige roman Daisy Sisters, Tea-Bag om en ung afrikansk kvindelig flygtning og ikke mindst Wallander-seriens bind 3: Den hvide løvinde.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mindet om en snavset engel: roman

Mindet om en snavset engel: roman