Nedsat pris! Mit eventyr som deltids herremand på Nørre Wosborg
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Mit eventyr som deltids herremand på Nørre Wosborg (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Henrik Haubroe

Forlag: Dyrehavens Forlag
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 185
Dato for udgivelse: 6-11-2007
Udgivelse: 1. udgave, 2007.
ISBN-13: 9788799213009
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Fra 1970 til 2004 kæmpede forfatteren for at bevare og renovere sin hustrus slægtsgård, den historieomsuste Nørre Wosborg mellem Holstebro og Ringkøbing med bygninger fra middelalderen, voldgrave og stråtækte avlsbygninger. Undervejs er han medstifter af BYFO, Bygnings Frednings Foreningen, medvirker til at få indført en fradragsregel for fredede bygninger og opretter det første, samlede register over fredede bygninger i Danmark.
Bogen giver mange vigtige oplysninger til forståelse af Nørre Wosborgs historie. Samtidig er det også et vigtigt bidrag til de danske herregårdes historie i 1900-tallet.
Et centralt tema i bogen er istandsættelse inden for ejertiden, som blev udmøntet i Forfald-pr. år reglen, der gør det muligt for ejere af fredede bygninger at sætte dem i stand og modregne udgifter til istandsættelsen i skatteregnskabet. Reglen blev indført i 1982 og har fra starten været administreret af Bygnings Frednings Foreningen.
Nørre Wosborg bliver i Henrik Haubroes ejertid et samlingssted for mange aktiviteter, herunder kørsel med hestevogn, islænderstævner, fåreskuer, koncerter og konferencer. Gården blev i 2004 overtaget af fonden Realdania.
Rigt illustreret.

Anmeldelser (0)