Nedsat pris! Mit forjættede land: Israels triumf og tragedie Forstør
Kategorier / sektioner:

Mit forjættede land: Israels triumf og tragedie (Bog, Hæftet)

Af: Ari Shavit

Forlag: Kristeligt Dagblad
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 532
Dato for udgivelse: 21-4-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Oversætter: Peter Dürrfeld
ISBN-13: 9788774672654
Produkt type: Bog
Originaltitel: My promised land
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 4

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
230,00 kr
epub
75,65 kr

230,00 kr

-69,95 kr

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Sig navnet Israel, og man tænker straks: uløselig konflikt med palæstinenserne, ulovlige bosættelser eller de ultraortodokses voksende politiske indflydelse. Hvorfor tænker man ikke moderne demokrati og multikulturel velfærdsstat, historisk knudepunkt og vigtig aktør i verdenssamfundet?

Den toneangivende israelske forfatter og journalist Ari Shavit gør en række nedslag i historien fra slutningen af 1800-tallet til vore dage. Ved at trække på sin egen familiehistorie, interviews, dagbøger og historiske dokumenter spinder forfatteren en levende, spraglet og personlig fortælling med plads til alle de paradokser og modsætninger, som Israel er gjort af.

Vi møder forfatterens oldefar, en britisk zionist, som i 1897 besøgte Det Hellige Land og forstod, at her ventede en gylden fremtid for hans plagede folk. Vi møder den unge idealistiske jødiske landmand, der i 1920 købte jord af sin arabiske nabo for at dyrke de Jaffa-appelsiner, der skulle blive et solidt fundament under Palæstinas og senere Israels økonomi.

En skæbnefortælling trækker lange, dybe spor helt op i vor tid: En palæstinensisk ung mand blev i 1948 fordrevet permanent fra sit hjem i Lydda af de zionister, derudråbte staten Israel som idealstat. Efter Anden Verdenskrig bed en holocaustoverlever tænderne sammen og prægede sine børn til at tage lederskab i den nye stat. Fra udvikleren af det ambitiøse atomvåbenprogram i 1960´erne over de tidlige religiøse bosættere i 1970´erne til dagens sekulære, tolerante og festglade minoritetsgrupper i Tel Aviv.

MIT FORJÆTTEDE LAND kaster lys over en nation i permanent eksistentiel krise. På engageret og afbalanceret vis udfordrer forfatteren den læser, der ikke søger de hurtige svar og meninger, men et nuanceret og sammensat billede af landet, som formår at fascinere så dybt og vække så stærk modstand. De forfulgte jøder fandt fred i Israel. Findes der mon også en vej til fred i Israel? Igen venter et overraskende svar.

Om forfatteren
Ari Shavit er født og opvokset i Israel og har læst filosofi . I 1990´erne var han formand for en israelsk menneskerettighedsorganisation. Siden 1995 har han været toneangivende skribent på den moderat venstreorienterede avis Haaretz og tv-kommentator. MIT FORJÆTTEDE LAND er udkommet i en række lande verden over.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mit forjættede land: Israels triumf og tragedie

Mit forjættede land: Israels triumf og tragedie