Nedsat pris! Mod er svaret: Karen Blixens udgivelser i USA og England Forstør
Kategorier / sektioner:

Mod er svaret: Karen Blixens udgivelser i USA og England (Bog, Hæftet)

Af: Grethe Rostbøll

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 198
Dato for udgivelse: 21-1-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
ISBN-13: 9788772899985
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Ophavsangivelse: Grethe F. Rostbøll
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

153,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 198,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

´Mod er menneskets svar på livets kår´, siger Karen Blixen i et interview fra september 1942 i forbindelse med udgivelsen af Vinter-Eventyr / Winter´s Tales.
Under meget vanskelige betingelser lykkes det Karen Blixen under Anden Verdenskrig gennem Sverige at få fremsendt manuskriptet til udgivelse i New York og London. Ikke kun besværligheder under krigen, men de mange års korrespondance med forlæggere og redaktører i USA og England har været en kraftanstrengelse for forfatteren. De mange breve og dokumenter i denne bog viser, at Karen Blixen har forholdt sig professionelt og omhyggeligt til udgivelsesopgaven, og hun har været dybt involveret i den økonomiske og redaktionelle side af enhver ny publikation.
Dette værk, som indeholder en omfattende samling af denne korrespondance, viser hvor lang vej der er fra de første manuskriptudkast til det færdige værk. I diskussionerne mellem kunstner og forlægger afdækkes en række væsentlige sider af Blixens forfatterskab fra Seven Gothic Tales i 1934 til Shadows on the Grass i 1962. Dokumenterne, som er fundet i arkiver i Danmark, USA, Eng­land og Sverige, vidner om Blixens intensive korrekturarbejde, idet hun arbejdede parallelt med teksterne på dansk og engelsk. Desuden indeholder brevene en særdeles spændende diskussion af kvalitetskriterier og valg af genrer, idet Blixen i en længere periode efter Anden Verdenskrig publicerede fortællinger i amerikanske magasiner, angiveligt for at tjene flere penge på sit forfatterskab.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mod er svaret: Karen Blixens udgivelser i USA og England

Mod er svaret: Karen Blixens udgivelser i USA og England