Nedsat pris! Modernisme på tværs Forstør
Kategorier / sektioner:

Modernisme på tværs (Bog, Hæftet)

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: University of Southern Denmark Studies in Literature
Sideantal: 357
Dato for udgivelse: 25-5-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Nr. i serien: Bind: 67,
Redaktion: Maria Davidsen, Mogens Davidsen
ISBN-13: 9788776749484
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: Ill.
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

259,25 kr

-13%

Vejl. pris: 298,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

MODERNISME PÅ TVÆRS er med en enkelt undtagelse skrevet af yngre litterater. Antologien præsenterer læsninger med udgangspunkt i litteratur, der formelt og tematisk kan betegnes som modernistisk.

Læsningerne udfolder en optik, der er på tværs på to måder. Dels er der tale om en tværæstetisk orientering, der i formel forstand ligestiller det litterære udtryk med et musikalsk, et filmisk og et billedkunstnerisk. Dels rummer læsemåden et opgør med en traditionel ideologikritisk og kulturkritisk forståelse af det modernistiske værk som et negativt udtryk for splittelse og kaos.

Antologien fokuserer derimod på en positiv forståelse af modernitetens karakter som potentiale, liv og uforløsthed, og den formulerer en sammenhæng mellem virkelighed, værk og menneskelig bevidsthed af kvalitativ karakter, hvilket udgør den væsentligste forskel til en gængs modernismeforståelse.

Bidragyderne læser værker af H.C. Andersen, Blixen, Joyce, Caspar Eric, Bjørn Rasmussen, Ursula Andkjær Olsen, Sadeq Hedayat, Stoppard, Huysmans, rockbandene Tool og Mew, Metallica, Herman Bang, Vonnegut, Sterne, Lars von Trier, Bulgakov, Villy Sørensen, Carl Nielsen, T.S. Eliot, Strindberg, Kandinskij, Stephenie Meyer og flere andre.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Modernisme på tværs

Modernisme på tværs