Nedsat pris! Modsætninger: Om form og kontraster. Formcirklen
Kategorier / sektioner:

Modsætninger: Om form og kontraster. Formcirklen (Bog, Limryg, Dansk)

Af: Thomas Arvid Jaeger

Forlag: Aalborg Universitetsforlag (FAAU)
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Sideantal: 142
Dato for udgivelse: 8-4-2019
Udgivelse: 2019.
ISBN-13: 9788772100159
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

At tænke i modsætninger er noget alle bruger. Modsætninger er ENTEN - ELLER. Metoden anvendes, når vi skal træffe valg. Opdelingen skaber en umiddelbar afklaring og forståelse, fordi forskellen er så tydelig. Modsætninger er også en måde, hvormed vi  kommer til afklaring og forståelse af det vi ser - i den visuelle verden kaldes de kontraster og har en afgørende betydning for oplevelsen.

I kunsten findes nogle virkemidler og regler, som kunstnere inden for musik, billedkunst, skulptur, arkitektur og design altid har  forstået at anvende - og mange af disse er tæt forbundne med fænomenet modsætninger. I MODSÆTNINGER vil læseren stifte bekendtskab med en lang række synsvinkler på dette - med særlig fokus på ARKITEKTUR.

Bogen giver en elementær indføring i nogle  af formgivningens basale tankemønstre, den udvikler en formteori, der sætter tankegangen ind i en større sammenhæng, idet der refereres til både arkitektur- og formteori, klassisk filosofi, kunstneres egne udsagn om den skabende proces, perception, kognitiv psykologi og hjerneforskning.

En central diskussion er polariteten mellem tanke og følelse eller abstraktion og indføling. Inden for kunsten er dette et velkendt tema, der munder ud i en diskussion omkring forskellen på, hvorledes vi oplever rette linjer og kurver. Her kommer de nyeste teorier om spejlneuroner, tankemønstre og neuroforskning med forklaringsmodeller, som viser sig at være yderst relevante.

Undersøgelsen af modsætninger resulterer i en ny formteori, FORMCIRKLEN, hvor kurven og den rette linje definerer de to elementære formtyper, modellen tager udgangspunkt i. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Modsætninger: Om form og kontraster. Formcirklen

Modsætninger: Om form og kontraster. Formcirklen