Nedsat pris! Modstandskampens børn: forældrenes krig - børnenes arv Forstør

Modstandskampens børn: forældrenes krig - børnenes arv (Bog, Indbundet)

Af: Andreas Fugl Thøgersen

Forlag: Gad
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 255
Dato for udgivelse: 29-8-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Medforfattere: Andreas Fugl Thøgersen, Lise Baastrup m.fl.
ISBN-13: 9788712049371
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Ophavsangivelse: Andreas Fugl Thøgersen, Lise Baastrup m.fl.
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

231,75 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Modstandskampens børn fortæller den dramatiske historie om en samling danske familier i krig, flettet sammen af stemmer fra to generationer. Bogen handler om ni tapre unge mænd og kvinder, der traf et valg, da nazisterne besatte Danmark i 1940: De gik til kamp, og betalte prisen. Alle blev taget af tyskerne, forhørt af Gestapo og deporteret til tugthuse og koncentrations-lejre i Tyskland.


Men bogen handler også om deres børn, andre ni mænd og kvinder, som voksede op i krigens skygge og betalte en anden pris. Børn, hvis forældre nok var helte, men også var ødelagte af de voldsomme oplevelser først under kampen og dernæst i det tyske fangenskab. Efter krigen var de derfor ude af stand til at fungere normalt som fædre og mødre, og deres børn måtte leve med de ulykkelige følger af et valg, de aldrig selv havde indflydelse på.


Modstandskampens børn tager afsæt i forældrenes breve, dag-bøger og erindringer fra besættelsen, og i interviews med og tekster fra deres døtre og sønner. Resultatet er en fortælling om krig og fred, om mod og ondskab, og om de følger krigen fik for frihedskæmperne selv og ikke mindst for deres børn. Men det er også en beretning om tilgivelse og om at komme over-ens med, hvem man er, og hvor man kommer fra.


Andreas Fugl Thøgersen, f. 1972, er uddannet journalist og har en mastergrad i journalistik og amerikansk politik fra Co-lumbia University i New York City. Han er forfatter til bestsellerne Vi kan sove i flyvemaskinen, om udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen (2011), og Solkongens liv og tid, om Simon Spies (2012). Han har desuden skrevet om USA i reportagebøgerne Amerikanske tilstande - en rejse gennem drømmeland (2004) og Amerika under huden (2013).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Modstandskampens børn: forældrenes krig - børnenes arv

Modstandskampens børn: forældrenes krig - børnenes arv