Nedsat pris! Modstillinger i organisations- og ledelsesteori Forstør
Kategorier / sektioner:

Modstillinger i organisations- og ledelsesteori (Bog, Indbundet)

Forlag: Hans Reitzel
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 223
Dato for udgivelse: 1-10-2010
Udgivelse: 2. udgave, 2010.
Medforfattere: James Høpner m.fl.
ISBN-13: 9788776758011
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Sanne Lund Jensen
Illustrationsangivelser: ill.
Ophavsangivelse: James Høpner m.fl.
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 5

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

304,50 kr

-13%

Vejl. pris: 350,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Der findes et utal af teorier og modeller inden for fagdisciplinen organisation og ledelse. Men hvornår og hvordan bruger man de forskellige teoriretninger i arbejdet med organisationsstudier?
Denne bog foreslår en proces, hvor man arbejder med organisations- og ledelsesteoretiske modstillinger. En teoretisk modstilling er en slags sort-hvid dialog, hvor man opstiller (mindst) to forskellige udsagn, definitioner, perspektiver eller metaforer, som afsæt for at forstå, diskutere og intervenere i en konkret situation eller problemstilling.  
Bogens ambition er, gennem de opstillede sæt af modstillinger, at gøre læseren i stand til at tænke i og arbejde ud fra en forenklet fler-dimensional synsvinkel - modstillingen.
I bogen behandles teorier inden for strategi, organisationsdesign, ledelse, motivation, beslutningsprocesser m.m.  I bogens første halvdel beskrives en række modstillinger som dikotomier, dvs. som hinandens modsætning. Et eksempel på dette er diskussionen om, hvorvidt ledelsens valg af organisationsdesign er et udtryk for en måde at skabe effektive organisationer, eller om det er et udtryk for en måde at legitimitere sig overfor omgivelserne. Der præsenteres i kapitlet også forklaringer på, hvorfor organisationsdesign kan betragtes som meget forskelligartede, tilpasset den enkelte situation, og på den anden side ofte kan ses som meget ensartede.
I bogens anden halvdel diskuteres modstillinger som dualiteter, dvs. som hinandens forudsætninger. Her diskuteres eksempelvis under hvilke betingelser mekanistike og organiske organisations- og ledelsesformer vil vise sig at være effektive. Her argumenteres der for, at de to grundlæggende forskellige organiseringsformer ikke bør betragtes som et enten eller men som et både og. 
Bogen er blevet til gennem diskussioner med en lang række undervisere og praktikere. Én af dem har været Jakob Ravn, specialkonsultent, CBS Learning Lab, der siger om bogen: »Det er opmuntrende læsning! Jeg får lyst til at undervise med denne her bog; den udgør en fremragende baggrund for mange af de diskussioner i undervisningen, der ind imellem er så vanskelige at få de studerende med på. Jeg testede min umiddelbare begejstring ved at lade en bachelor-studerende på 3. år læse den. Hendes reaktion var også meget positiv. Jeg har faktisk heller ikke andet end ros. Bogen har potentiale til at blive een af de 4-5 foretrukne pensumbøger i organisation og ledelse i DK. Det er super-godt gået!«  
Bogens målgruppe er studerende på videregående uddannelser, herunder master, kandidat, diplom- og bachelorniveau, men den er også relevant for praktikere, der søger inspiration i deres daglige arbejde som leder eller medarbejder.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Modstillinger i organisations- og ledelsesteori

Modstillinger i organisations- og ledelsesteori