Nedsat pris! Mogens Fog: en biografi Forstør
Kategorier / sektioner:

Mogens Fog: en biografi (Bog, Hardback)

Af: Morten Møller

Forlag: Gyldendal
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Serietitel: Gyldendals Hardbacks
Sideantal: 825
Dato for udgivelse: 10-8-2010
Udgivelse: 2. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788702092943
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsillustrator: Sven Reiner Johansen
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

199,95 kr

-150,00 kr

Vejl. pris: 349,95 kr

Fragtfri

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

»Mogens Fog.
Et kendt navn. Et begreb. En prisme, som hver enkelt kan danne sig sit eget billede af og igennem - afhængig af holdning, profession og alder. Ingen nulevende dansker har spillet så mange forskellige roller i sine landsmænds liv. Ingen har haft så central en placering i de sidste tiårs danmarkshistorie.«
Således skrev journalisten Malin Lindgren i et portræt af Mogens Fog fra 1979. Læge, professor, modstandsmand, politiker, rektor, intellektuel meningsdanner - og gennem mere end 30 år overbevist kommunist. Mogens Fog havde mange ansigter. Hvad var drivkraften i hans tilværelse, og hvad fik Mogens Fog til at forsvare et sovjetisk regime, som var direkte ansvarlig for flere end 20 millioner tabte menneskeliv?
Bind 1: Fra modstandshelt til landsforræder tegner et politisk portræt af et usædvanligt menneske. Et portræt, der strækker sig fra Mogens Fogs ungdom i 1920´erne over modstandskampen i et besat Danmark, via Den Kolde Krigs benhårde fight mellem kommunister og antikommunister og frem til Fogs brud med Danmarks Kommunistiske Parti og aktive medvirken i dannelsen af SF i årene omkring 1960. Det er samtidig en fortælling, som skildrer Mogens Fogs svære overgang fra i maj 1945 at være en af landets mest feterede og populære skikkelser til få år senere at fremstå som en af de mest udskældte og forhadte personer i det offentlige liv. En fortælling om overgangen fra modstandshelt til landsforræder.
I årene omkring 1968 blev Mogens Fog som rektor på Københavns Universitet kastet ud i et studenteroprør, som medførte nogle af de største omvæltninger i universitetets og samfundets historie, og som for alvor satte hans personlige og faglige talenter på prøve. Denne periode kortlægges i bind 2: Den røde rektor, som omhandler de sidste 30 år af Mogens Fogs livsrejse gennem Danmark i det 20. århundrede.
Bogens to bind er rigt illustreret.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mogens Fog: en biografi

Mogens Fog: en biografi

Kunder, der købte denne vare, købte også