Nedsat pris! Moltke: rigets mægtigste mand Forstør
Kategorier / sektioner:

Moltke: rigets mægtigste mand (Bog, Indbundet)

Forlag: Gad
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 431
Dato for udgivelse: 25-8-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Medforfattere: Knud J. V. Jespersen m.fl.
ISBN-13: 9788712043546
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Ophavsangivelse: Knud J. V. Jespersen m.fl.
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

309,25 kr

-22.5%

Vejl. pris: 399,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Adam Gottlob Moltke tjente under hele 4 enevældige konger i 1700-tallet. Og i 20 år - under den svage, drikfældige og uselvstændige Frederik 5. - blev Moltke rigets egentlige hersker. Som kongens yndling blev han samtidig landets største godsejer, med enorme besiddelser i hele landet, ligesom han stod bag et utal af prestigebyggerier og var mæcen i den helt store stil.
I år er det 300 år siden Moltke blev født, og det bliver fejret udgivelsen af dette biografiske pragtværk. Her får vi bereteningen om den allestedsnærværende Moltke som menneske, statsmand, godsejer og mæcen foldet ud i en rigt udstyret og illustreret værk, skrevet af de bedste kendere af Moltke, som Danmark kan byde på, heriblandt historikeren professor dr.phil. Knud J.V. Jespersen og kunst- og arkitekturhistorikeren mag.art. Hanne Raabyemagle, som har skrevet bogens hovedbidrag.
Bogens første del beretter om Moltkes liv fra fødsel til død, om de to hustruer og de i alt 23 børn, om hans fantastiske karriere fra page til almægtig hofmarskal. Vi hører om hans kampe for at dække over kronprinsens, den senere Frederik 5.s sadistiske orgier og alkoholisme, og om det stærke forhold imellem de to, som først blev afsluttet, da Frederik udåndede i Moltkes arme.
Og vi følger Moltkes fald fra magtens tinder i årene derefter. Bogens anden del fortæller om den driftige Moltkes eget kongerige: Godserne, som blev flere og flere, og hvordan han revolutionerede dansk landbrug. Desuden får vi i denne del af bogen et festfyrværkeri af en præsentation af de mange prægtige bygningsværker og kunstværker, som han stod bag i sit mangeårige virke. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Moltke: rigets mægtigste mand

Moltke: rigets mægtigste mand