Nedsat pris! Moms - Fritagelser og lønsumsafgift (Bind 2) Forstør
Kategorier / sektioner:

Moms - Fritagelser og lønsumsafgift (Bind 2) (Bog, Hæftet)

Forlag: Karnov Group
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 180
Dato for udgivelse: 17-9-2010
Udgivelse: 3. udgave, 2010.
Nr. i serien: Bind: Bind 2,
Medforfattere: Søren Engers Pedersen, Merete Andersen
ISBN-13: 9788761928689
Produkt type: Bog
Ophavsangivelse: Søren Engers Pedersen, Merete Andersen
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2000
Originalsprog: Dansk
Udgave: 3
Oplag: 2

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

321,90 kr

-13%

Vejl. pris: 370,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Samlet fremstilling af momslovens fritagelsesbestemmelser og den gældende retstilstand på området

Bogen gennemgår grundigt de områder i erhvervslivet, som er fritaget for moms. Lovgivning og retspraksis analyseres for at forklare de meget forskelligartede momsfritagelser, der dog har en række centrale fællesnævnere. EU-reglerne har meget stor betydning for vurderingen af, hvorvidt der er momspligt eller ej, og derfor behandles den danske momslovgivning og momspraksis i et EU-perspektiv.

Bogens opbygning gør, at den både kan anvendes som opslagsværk i dagligdagen og som grundlag for mere indgående undersøgelser af grænserne for momspligten i Danmark.

Nyt i 3. udgave

En række domme fra EU-Domstolen har de seneste år væsentligt ændret på indholdet af en række fritagelser, herunder fritagelserne inden for sundheds-, uddannelses- og foreningsområderne. Disse forhold beskrives i bogen. Herudover sker der væsentlige ændringer pr. 1. januar 2011, hvor fritagelserne for rejsebureauvirksomhed og ejendomsadministration ophæves. Samtidig sker der væsentlige ændringer i fritagelsen for salg af fast ejendom, hvilket medfører, at salg af nyopførte bygninger og handel med byggegrunde bliver omfattet af momspligt.

Om forfatterne

Merete Andersen er advokat hos Advokatfirmaet Delacour Dania. Meretes primære fokusområde er moms. Hun beskæftiger sig med momsretlige forhold i bred forstand i form af rådgivning, anmodning om bindende svar samt sagsførelse på alle niveauer, herunder administrative instanser, domstolene og EF-Domstolen. Merete Andersen underviser i momsret på Handelshøjskolen i København og fungerer som censor uddannelsen Master i moms og afgifter. Her ud over arbejder Merete som redaktør på fagtidsskriftet Skat Udland.

Søren Engers Pedersen er momsrådgiver hos BDO. Søren beskæftiger sig med told-, moms-, og afgiftsretlige problemstillinger. Han underviser på Metropol og på en lang række kurser og undervisningsforløb for virksomheder, offentlige myndigheder og revisorer/rådgivere. Han er medforfatter til Momsmanualen og EU-manualen, ligesom han er forfatter til en lang række fagretlige artikler.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Moms - Fritagelser og lønsumsafgift (Bind 2)

Moms - Fritagelser og lønsumsafgift (Bind 2)