Nedsat pris! Montgomery: Danmarks befrier Forstør

Montgomery: Danmarks befrier (Bog, Hardback)

Af: J. Sevaldsen

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 286
Dato for udgivelse: 1-8-2012
Udgivelse: 2. udgave, 2012.
Redaktion: Jon Bloch Skibber
ISBN-13: 9788711398784
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Udefineret funktion: Det Historiske Hus
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

På eget lager, 1 - 2 hverdage

5 enheder på eget lager

99,95 kr

-70,00 kr

Vejl. pris: 169,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den 12. maj 1945 var der jubelfest i København. Bernard Law Montgomery kørte gennem byens gader, hvor danskerne udtrykte deres glæde og taknemmelighed over for ham og de allierede soldater - endelig var Danmark frit efter fem vanskelige besættelsesår. 


I Montgomery - Danmarks befrier fortæller Jørgen Sevaldsen den spændende historie om den britiske feltmarskals karriere, der kulminerede med det afgørende slag ved el-Alamein i november 1942 - kampen mod den tyske ´ørkenræv´ general Erwin Rommel. Senere kom den allierede invasion i Normandiet i 1944 og felttoget i Nordtyskland, der i april og maj 1945 førte Montgomery og hans tropper til Lübeck og dermed forhindrede de sovjetiske hære i at rykke tættere på Danmarks grænse. Den positive forbindelse til Danmark skånede dog ikke landets regering og militær, da Montgomery som næstkommanderende for NATO besøgte Danmark i 1950'erne. Her fremlagde han en hård kritik af Danmarks indsats under den kolde krig.  


Montgomery - Danmarks befrier er også historien om mennesket bag myten - om feltmarskalens særheder og store vanskeligheder i omgangen med andre mennesker. Ofte lagde hans taktløshed og åbenmundethed sten i vejen for samarbejde, og hans mangel på diplomatisk og politisk tæft udgjorde et stadigt stigende problem. Montgomery levede sine sidste år som en ensom mand, men blev af sine soldater og eftertiden husket som en professionel, karismatisk og usædvanlig hærfører. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Montgomery: Danmarks befrier

Montgomery: Danmarks befrier