Mor uden far (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Pia Olsen

Forlag: Liva
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 212
Dato for udgivelse: 14-6-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
ISBN-13: 9788799456505
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Charlotte Engel
Forord: Vibeke Manniche
Fotograf: Miroslava Arnaudova, Thomas Skyum
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Mor uden far handler om at træffe et af livets helt store valg, nemlig at blive mor - alene, uden en far. Et stigende antal danske kvinder vælger at indstille en årelang jagt på en partner og får istedet barn alene ved hjælp af en anonym eller kendt donor.
I Mor uden far fortæller 8 kvinder om deres vej frem imod beslutningen om at få barn alene. Kvindernes historier er vidt forskellige og det er årsagerne til deres valg også: Bristet kærlighed, årelang fertilitetsbehandling og uheld i parforhold er blot nogle af årsagerne. I bogen fortæller kvinderne uden omsvøb om udfordringerne ved at være alene om alt. Alene med følelserne, ansvaret og forsørger rollen. Men de fortæller også om at finde en lykke, som ikke inkluderer en mand, og om kærligheden til børnene og livet med små buttede barnehænder, der søger efter mor....og om den frihed det er, kun at være en om at bestemme. Fælles for kvinderne er en erkendelse af at lykken faktisk fandtes, på den anden side af drømmen om ´far, mor og børn´.
Mor uden far er den første bog om det at vælge at få barn med en donor.
»Under min egen graviditet savnede jeg virkelig en bog, som henvendte sig mere til mig. En bog hvor jeg kunne identificere mig med situationerne. De traditionelle bøger handler rigtig meget om hvordan parret sammen kan forberede sig til den lille ny. Som single mor skal man gøre sig helt andre overvejelser end hvis man er et par,« siger Pia Olsen. Der har været meget debat om etikken i at sætte et barn i verden, der ikke har en far.
Mor uden far leverer ny indsigt til den debat. Myten om den selvforsynende kvinde bliver aflivet, og samtidig får vi et bud på en helt ny familie-model.
I Mor uden far møder du Hanne Prien som er blevet gravid med donoræg og sæd, Lene Gammelgaard som både har adopteret og som er blevet gravid med anonym donor, Susanne Hansen, som blev gravid med kendt donor, Malene Højer Hansen, som blev gravid med anonym donor og fandt ud af at hendes tvillinge piger havde brødre, Annemarie Rosted som blev gravid med kortvaring kæreste, Nina som fik tvillinger som 49-årig, Mette Uth, der forlod kæresten for at få barn med anonym donor og Susanne Bach som lige nåede at få tvillinger inden lukketid.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mor uden far

Mor uden far