Mord og Metafysik: Det absolutte, det guddommelige og det overnaturlige i krimien
Kategorier / sektioner:

Mord og Metafysik: Det absolutte, det guddommelige og det overnaturlige i krimien (Bog, Limryg, Dansk)

Af: Kim Toft Hansen

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Serietitel: Studier i krimi og kriminaljournalistik
Sideantal: 346
Dato for udgivelse: 30-1-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Nr. i serien: Bind: 2245-2656,
ISBN-13: 9788771120141
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

115,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Krimien er traditionelt indskrevet i en moderne samfundsramme, hvor opklaringen sker ved hjælp af rationelle og empiriske hjælpemidler. Derfor har krimien gennem mange år været kritisk over for metafysik, religion og det overnaturlige. Mord og metafysik viser, at skellet mellem krimi og metafysik ikke er så klart, som det hidtil har været antaget. En lang række skandinaviske krimier bearbejder nu seriøst det moderne samfunds fornyede forhold til metafysik. Krimien er ikke længere afvisende over for tro og overskridelser af fornuften. Religiøse og overnaturlige forestillinger indgår på linje med efterforskerens opklaring. Metafysik og religiøsitet har bare ændret karakter og indhold. Samlet argumenterer Mord og metafysik for, at hvis krimien er bundet til moderne værdier, og hvis disse værdier har været under indskrænkning, så må krimien også åbne op for det absolutte, det guddommelige og det overnaturlige.
Mord og metafysik inddrager titler fra forfatterskaber som Arne Dahl, Elsebeth Egholm, Stieg Larsson, Håkan Nesser, Sara Blædel, Gunnar Staalesen, Tom Egeland, Camilla Läckberg, Anne Holt, Peter Høeg, Johan Theorin og mange flere. Desuden suppleres disse af tv-serier som Rejseholdet, Livvagterne og The X-files. Disse er alle eksempler på krimier, der på en eller anden måde inddrager metafysik, religion eller det overnaturlige.
Den akademiske fagfællebedømmer skrev om Mord og metafysik: »Problemstillingen er original og højst interessant, tilmed også fra et internationalt forskningsperspektiv. Enkelt udtrykt udreder forfatteren en central tendens i samtidens kriminalfiktion, som jeg selv ønskede, at jeg havde opdaget. Der er tale om en læseværdig bog, der også vil være interessant for en bredere målgruppe uden for det akademiske felt.«

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mord og Metafysik: Det absolutte, det guddommelige og det overnaturlige i krimien

Mord og Metafysik: Det absolutte, det guddommelige og det overnaturlige i krimien