Nedsat pris! Mord til tiden: forbrydelse, historie og mediekultur Forstør
Kategorier / sektioner:

Mord til tiden: forbrydelse, historie og mediekultur (Bog, Limryg)

Af: Gunhild Agger

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Serietitel: Studier i krimi og kriminaljournalistik
Sideantal: 288
Dato for udgivelse: 15-3-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Nr. i serien: Bind: 2245-2656,
ISBN-13: 9788771120752
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

286,75 kr

-7.5%

Vejl. pris: 310,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Historiske mord fascinerer os. Fortiden fungerer som spejl, og mordene siger noget om vores moral og nationale identitet. Vi ser det, når besættelsestiden aktualiseres i Camilla Läckbergs Tyskerungen og Jo Nesbøs Rødhals. Eller når Jussi Adler-Olsen i sin nervepirrende thriller Journal 64 kobler fortid og nutid sammen ved at inddrage Sprogø-pigernes historie fra 1950´erne. Vi ser det også, når Maria Helleberg tager guldalderen under kritisk behandling i Druknehuset, og når den svenske tv-føljeton Anno 1790 genopfører oplysningsprojektet.
Der er altså fakta i fiktionen, men hvordan benyttes fiktion i fakta, når mordene direkte tager udgangspunkt i virkeligheden – som i fjernsynets historiske dokumentarudsendelser Danske mord og De 7 drab? Hvad sker der i det hele taget med historien, når den formidles i kriminalistiske genrer?
Bogen viser, hvordan historiebrug bliver tilpasset de forskellige kriminalistiske genrers tonalitet, fortælle- og konfliktmønstre. Den inddrager eksempler på ´kulørt historie´. Men den analyserer også de nye alliancer og varianter, der opstår. Materialet er skandinavisk.
Mord til tiden – forbrydelse, historie og mediekultur henvender sig til studerende inden for dansk-, medie-, historie- og litteraturfagene, til tværfagligt orienterede forskere og undervisere i uddannelsessektoren. Den henvender sig til alle, der er interesserede i den udbredte alliance mellem forbrydelse, historie og mediekultur og dens perspektiver for vores kultur- og historiebevidsthed.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mord til tiden: forbrydelse, historie og mediekultur

Mord til tiden: forbrydelse, historie og mediekultur