Multimodal tekstkompetence (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Eva Maagerø & Elise Sleip Tønnesen

Forlag: Klim
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771296655
Udgave: 1. (16-10-2017)
Oplag: 1. (16-10-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Serie: L&L
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 240
Originaltitel: Multimodal tekstkompetense
Omslagsgrafiker: Christian Hvid
Oversætter: Mette Bak Bjerregaard
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Vi møder tegn og tekster over alt, fra vi er helt små: på skærme, på papir, t-shirts, skilte og brugsgenstande. Vi bruger tekster og medier, når vi kommunikerer, lærer og arbejder, bygger venskaber og udvikler vores identitet. Denne bog handler om multimodale tekster og om, hvordan vi bruger dem til at skabe mening. Hvad enten det drejer sig om en opgave i skolen eller et opslag på Facebook, bruger vi tekstkomtetencer, som er udviklet igennem en række tekstmøder. Bogens mest grundlæggende spørgsmål er, hvad der skal til for at mestre disse møder og hente viden, oplevelser og erfaringer ud af tekster. Det er et vigtigt spørgsmål for alle som læser og lærer, og for alle som selv skal undervise og formidle gennem tekster. Bogen er spækket med eksempler fra undervisningsmaterialer og medier, og de teoretiske perspektiver udvikles i et tæt samspil med eksemplerne.
I bogens første del undersøges det blandt andet, hvordan samspillet mellem udtryksformer som ord, billeder, farver og lyd indvirker på meningsskabelsen. Anden del af bogen har fokus på lærebogstekster og knytter konkret an til de enkelte undervisningsfag.
Eva Maagerø er docent ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, mens Elise Seip Tønnessen er professor ved Universitetet i Agder. Begge har arbejdet med multimodalitet i undervisnings- og forskningssammenhæng.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Multimodal tekstkompetence

Multimodal tekstkompetence