Nedsat pris! Museumsbogen: Praktisk museologi Forstør
Kategorier / sektioner:

Museumsbogen: Praktisk museologi (Bog, Indbundet)

Af: Ole Strandgaard

Forlag: Hikuin
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 448
Dato for udgivelse: 25-3-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788790814588
Produkt type: Bog
Fotograf: Ole Strandgaard
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

166,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Museerne hører til de mest populære kulturinstitutioner i Danmark med over 10 millioner besøgende om året og med et sted mellem 50 tusind og 100 tusind medlemmer af landets mange museumsforeninger. Alligevel er det først med Museumsbogen, at der omsider findes en bog, som på forståeligt dansk fortæller om museerne: Hvorfor vi har museer i det hele taget. Hvorfor de er vigtige. Hvad de samler på. Hvordan de bevarer samlingerne. Hvordan de formidler kultur- og naturarven. Hvordan museerne er styret. Hvem der ejer dem. Hvem der arbejder på dem. Hvilke regler og love der gælder for museerne.
Museumsbogen er simpelthen obligatorisk læsning for enhver med interesse for museer. Både de mange medarbejdere og de mange som støtter museerne aktivt som frivillige hjælpere eller medlemmer af bestyrelserne – eller passivt som medlemmer af en museumsforening.
Museerne er måske de allervigtigste aktører i bevaringen og videreførelsen af kulturarven. Alene af den grund er Museumsbogen ikke til at komme udenom, hvis man blot har den mindste interesse for den kulturarvsdebat, som fylder mere og mere i medierne og politisk.
Museumsbogen er en lystvandring gennem museernes forunderlige verden. Den forholder sig kritisk men kærligt til museerne og er fuld af gode råd om, hvordan museerne bedst kan løse deres opgaver.
Forfatteren ved hvad han skriver om efter et langt liv i museernes tjeneste: Formidlingsinspektør på Moesgård Museum 1970-73. Inspektør på Nationalmuseets Etnografisk Samling 1973-76. Inspektør/leder på Odsherreds Museum 1976-88. Rektor for Museumshøjskolen 1988-2005. Aktiv i Dansk Kulturhistorisk Museumsforening og en kendt debattør i museumsverdenen. Forfatter til talrige artikler om museer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Museumsbogen: Praktisk museologi

Museumsbogen: Praktisk museologi