Mussolinis næse
Kategorier / sektioner:

Mussolinis næse (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Lluís-Anton Baulenas

Forlag: Turbine
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740606225
Udgave: 1. (20-04-2016)
Oplag: 1. (20-04-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 360
Originaltitel: El nas de Mussolini
Oversætter: Ane-Grethe Østergaard
Originalsprog: Spansk

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Catalonien i 1920’erne. Berta Panatis, en ung kvinde med store idealer, får til opgave at dræbe den spanske diktator, general Primo de Rivera. Udstyret med penge, pistol og kugler installerer hun sig i en lille landsby i Pyrenæerne sammen med sin far for at afvente et krypteret telegram med de endelige instruktioner. Men årene går, og telegrammet kommer ikke. Alene og isoleret lever de i fattigdom, uden at de hårde prøvelser ændrer på Bertas brændende tro på nye tider. Da nyhedens interesse fordamper, og Bertas penge gradvist forsvinder, viser beboerne i landsbyen kun ringe interesse for de nyankomne. Carlota Monrós, pigen fra posthuset, er en undtagelse. Carlota bliver Bertas bro til omverdenen, og som årene går, opstår der et bånd mellem de to kvinder – et bånd, der får et overraskende udfald.
Titlen på romanen refererer til et mislykket attentat på Benito Mussolini. Den 7. april 1926 skød Violet Gibson Mussolini, mens han sad i sin bil ved Piazza del Campidoglio. Mussolini havde netop talt til en international kirurgkongres om den moderne lægevidenskabs fortræffeligheder. Violet Gibson skød Mussolini tre gange og ramte hans næse to gange. Mussolini blev kun let såret. Den ophidsede folkemængde var klar til at hænge hende på stedet, men politiet greb ind.
Berta har indsamlet avisudklip om Violet Gibson, og udklippene holder ild i hendes brændende tro.
Af Bertas endeløse venten opbygger Lluís-Anton Baulenas et plot fuldt af spænding. Mussolinis næse er en bog, der er vanskelig at lægge fra sig. En roman i serien af gode historier om det tyvende århundredes Spanien.
Om forfatteren
Lluís-Anton Baulenas (1958). Prisvindende catalansk forfatter, bosat i Barcelona.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mussolinis næse

Mussolinis næse