Nedsat pris! Mustafa Jemilev og Krims forfulgte Forstør
Kategorier / sektioner:

Mustafa Jemilev og Krims forfulgte (Bog, Hæftet)

Af: Ota Tiefenböck

Forlag: Mr. East
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 97
Dato for udgivelse: 1-6-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Illustrator: Ota Tiefenböck m.fl.
Redaktion: Kim Halling Mortensen
ISBN-13: 9788799884216
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslag: Nana Andrea Tiefenböck
Illustrationsangivelser: ill
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

129,65 kr

-13%

Vejl. pris: 149,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Mustafa Jemilev er leder for krimtatarerne. Den ukrainske halvø Krims oprindelige befolkning. Tidligere menneskerettighedsforkæmper i Sovjetunionen og internationalt anerkendt frihedskæmper. I 1944 blev han som spæd deporteret af Stalin fra Krim til Usbekistan sammen med sine forældre og 200.000 andre krimtatarer. Han har viet hele sit liv til kampen for krimtatarernes rettigheder og tilbragt 15 år i sovjetiske fængsler og arbejdslejre. Krimtatarerne fik mulighed for at vende tilbage til deres hjemland, da Sovjetunionen brød sammen. Men med Ruslands annektering af Krim i 2014 fulgte nye krænkelser af krimtatarernes menneskerettigheder. Overgreb på linje med dem, der efterfulgte Ruslands første annektering af Krim i 1783. 


Mustafa Jemilev har i dag ingen officielle poster udover sit arbejde i det ukrainske parlament. Alligevel bliver han af krimtatarerne, som lever spredt over hele verden, regnet for deres åndelige leder. Ikke uden grund. Han fyldte 70 år i 2013 og havde planer om at neddrosle sine politiske aktiviteter. Sådan skulle det ikke gå. "Mustafa Jemilev og Krims forfulgte" er historien om en mands utrættelige kamp for sit folks rettigheder.

Mustafa Jemilev har foreløbigt bekæmpet den sovjetiske overmagt. Putins Rusland kan dog vise sig at være en langt vanskeligere opgave.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mustafa Jemilev og Krims forfulgte

Mustafa Jemilev og Krims forfulgte