Nedsat pris!
Kategorier / sektioner:

Mustard Point: Dokumentarisk roman om Hvidstengruppen (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Erik Knoth

Forlag: Hovedland
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 280
Dato for udgivelse: 30-4-2012
Udgivelse: 4. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788770702942
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Svetlana Makarenko
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 4
Oplag: 2

Mangler pt.

Formater / udgaver

197,45 kr

-21%

Vejl. pris: 249,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Hvidsten Kro mellem Randers og Mariager var centrum for en modstandsgruppe, der opstod i marts 1943. Gruppen blev ledet af kroejer Marius Fiil, og opgaven var at modtage våben og sprængstoffer nedkastet fra engelske fly. Hvidstengruppen bestod af 15 mænd og kvinder, heriblandt kroejerens søn og svigersøn samt to af hans døtre. Som familien var fælles om at drive kroen, blev den også fælles om modstandsarbejdet. Og deres indsats blev et symbol på modstandskampen, som en folkelig dansk bevægelse i samarbejde med de allierede.    
Mustard Point er navnet eller rettere kodeordet for nedkastningsstedet. Erik Knoths roman er baseret på faktiske hændelser. Det er historien om jævne danskere midt i en mørk tid, om helt almindelige menneskers væmmelse over, hvad der skete i Danmark under besættelsen, og om deres store mod i en ualmindelig tid.            
Hvidstengruppen har i eftertiden fået en næsten mytisk glans. Det skyldes, at dens skæbne ramte usædvanlig hårdt ned i en enkelt familie og en lille lokalbefolkning, men nok også, at gruppens medlemmer fremtrådte som udtryk for en stærk og urdansk oprindelse. I centrum stod kroejer Marius Fiil, der i 1934 havde arvet Hvidsten Kro efter sin far. Ved siden af kristendommen betød den nationale arv og det folkelige Danmark umådelig meget for ham. Gruppens arbejde og skæbne var en medvirkende årsag til samarbejdspolitikkens sammenbrud i august 1943, og tyskernes dom over dem førte til Folkestrejken i sommeren 1944.
Udover at være et stykke vigtig danmarkshistorie, der vedrører os alle, er romanen om Hvidstengruppen et evigt aktuelt drama om at have mod til at sætte livet på spil, når frihedsidealer er truet. Og om et folk og et samfund, der rykker sammen, når basale rettigheder er trådt under fode.            

Mustard Point
er Erik Knoths (f. 1946) fjerde historiske roman. På Hovedland er tidligere udkommet SOS Wilhelm Gustloff, Eva Brauns hemmelighed og Hvide Rose.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mustard Point: Dokumentarisk roman om Hvidstengruppen

Mustard Point: Dokumentarisk roman om Hvidstengruppen