Nedsat pris! Når børn og voksne reflekterer Forstør

Når børn og voksne reflekterer (Bog)

Af: Karen Schultz

Forlag: Akademia.dk
Sprog: Dansk
Sideantal: 144
Dato for udgivelse: 12-5-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
Redaktion: Dorte Gro Schultz-Andersen
ISBN-13: 9788791468032
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

144,60 kr

-23.5%

Vejl. pris: 189,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Forestil dig, du sidder med en perlekæde i hænderne. Der er seks blå perler og to røde. - Du får spørgsmålet: »Er der flest blå perler, eller er der flest perler?« Et underligt spørgsmål, kan du synes.
Jeg har prøvet at spørge forskellige børn på den måde. Og jeg har snakket med de samme børn om dét at tænke. Det overraskede mig på en måde, at der kom en sammenhæng ud af det, men det kom der.
Undersøgelsen viser, at der er en sammenhæng mellem den matematiske evne og evnen til at reflektere. Det bevises, at når børn er gode til at tænke logisk, er de også gode til at tænke over tilværelsen.«
- Else Kristensen, Lektørudtalelse.
Lidt lektiehjælp til matematikken, allerede når dit barn går i 1. klasse, får altså refleksionsevnen til at stige med det samme og senere.
Men børn bliver nødt til at lege med perlerne først. For først ved at lege kan de lære logikken. Den logik, som består i, at når der er seks blå perler og to røde, er der otte i alt, og de er alle perler.
Når man kan den logik, kan man svare på spørgsmålet: »Er der flest blå perler, eller er der flest perler?« - Og når man kan den logik, er man god til at tænke, god til at filosofere over tingene, god til at reflektere.
Børn skal lære at tænke logisk, børn skal lære at tænke abstrakt, og børn (og voksne) skal lære matematik. Om ikke for matematikkens skyld, så fordi evnen til refleksion er så afgørende for at kunne klare sig i en verden af vores tid.
»Det er farvebilleder - farvefjernsyn.« (dreng på 6 år om dét at tænke)
»Det er lige som min egen stemme er inden i mig selv.« (pige på 8 år om dét at tænke)
»Jeg tænker, altså er jeg.« (filosoffen Descartes)
»Jeg kan tænke logisk, altså kan jeg reflektere.« (bogens opdagelse)
»Jeg reflekterer, altså mestrer jeg den moderne tilværelse.« (forfatterens påstand)
Karen Schultz er organisationspsykolog, foredragsholder og forfatter. Som eksistenspsykolog er hun optaget af refleksion som en af de måder, vi mestrer livet på.
Det hører med at undersøge, hvad tænkning (kognition) egentlig er, når refleksion (metakognition) nærmere skal undersøges. For hvad er refleksion i grunden? Er det en medfødt evne? Kan vi lære det? Kan vi klare os uden?

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Når børn og voksne reflekterer

Når børn og voksne reflekterer