Når danskere skifter tro: omvendelse mellem religionerne i Danmark Forstør

Når danskere skifter tro: omvendelse mellem religionerne i Danmark (Bog, Hæftet)

Af: Mogens S. Mogensen

Forlag: Unitas
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 188
Dato for udgivelse: 24-11-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
ISBN-13: 9788775177219
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
19,00 kr
pdf
11,30 kr

19,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

´Fra showdance til Allah.´ ´Muslimer bliver kristne.´ ´Hver fjerde dansker tror på reinkarnation.´ Aviser og andre medier har i de senere år fokuseret meget på danskere, der skifter tro. Debatten i medierne og samtalerne mand og mand imellem afslører, at omvendelser opleves, ikke bare som eksotiske men også ofte problematiske og farlige af mange. Hvordan skal man reagere, når et familiemedlem, en ven eller arbejdskollega bliver muslim eller buddhist? Hvad sker der i en muslimsk familie, når en ung mand vælger at blive kristen?
Formålet med bogen er at bidrage til en større forståelse af den udvikling, der sker på det religiøse område i dag. I de sidste 30-40 år har Danmark udviklet sig fra et næsten mono-religiøst samfund i retning af et multi-religiøst samfund, og i denne proces oplever vi i disse år et stigende antal omvendelser mellem religionerne.
Omvendelserne anskues ud fra historiske, teologiske, sociologiske, antropologiske og psykologiske synsvinkler for at prøve at give svar på spørgsmål som: Hvem og hvor mange omvender sig? Hvorfor omvender de sig? Hvordan foregår omvendelsen i praksis? Hvilke konsekvenser får omvendelsen?
De, der bedst kan hjælpe os til at forstå omvendelsesfænomenet, er de mennesker, som selv er konverteret til en anden religion. Derfor illustreres omvendelsesproblemstillingerne med en række konvertitters egne beretninger om deres omvendelse.
Omvendelse har store konsekvenser for den enkelte, for familie og venner og for samfundet. Derfor behandles også spørgsmålet om omvendelsens juridiske og etiske aspekter, og der gives en praktisk vejledning for dem, der opfordrer mennesker til at konvertere, dem, der overvejer at konvertere og konvertitternes familie og venner.
Mogens S. Mogensen er ekstern lektor og konsulent for ´Folkekirke og Religionsmøde´, hvor han indtil januar 2005 virkede som formand. Tidligere på året udgav Mogens S. Mogensen den opsigtsvækkende undersøgelse Dåb og religionsskifte (Unitas Forlag).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Når danskere skifter tro: omvendelse mellem religionerne i Danmark

Når danskere skifter tro: omvendelse mellem religionerne i Danmark