Nedsat pris!
Kategorier / sektioner:

Når noget slutter (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Julian Barnes

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 167
Dato for udgivelse: 28-10-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Oversætter: Claus Bech
ISBN-13: 9788779734944
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Mikkel Henssel
Originaltitel: The sense of an ending
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 4
Formater / udgaver

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Vinder af Booker-Prisen 2011.
Tony Webster og hans klike var tre. Adrian Finn blev den fjerde. Skolen var en ren drengeskole. Sultne efter sex og bøger styrede de gennem gymnasietiden sammen, udvekslede følelser, jokes, sladder og viden. Måske var Adrian mere seriøs end de andre; han var helt sikkert klogere. Men de fire lovede hinanden venskab for livet og skiltes.
Studierne kalder. Tony bliver kæreste med Veronica. Vi er i tresserne. Den seksuelle revolution har ingen rigtig oplevet. Som Tony konstaterer: »De fleste mennesker oplevede først tresserne i halvfjerdserne. Det må rent logisk betyde, at de fleste mennesker, der levede i tresserne, stadig
oplevede halvtredserne.«
Nu er Tony midaldrende. Han har haft en karriere, et ægteskab og en skilsmisse. Han fortæller om sin ungdom, sin affære med Veronica, vennen Adrians tidlige død, sit forliste ægteskab. Men erindringen er nu engang mangelfuld. Det kommer et overraskende brev fra en advokat til at bevise. Fyrre år efter affæren med Veronica får Tony at vide, at han er blevet testamenteret en arv fra Veronicas mor. Men hvorfor? Ud over en sum penge vil han også blive overdraget den for længst afdøde Adrians dagbog. Problemet er, at dagbogen befinder sig hos Veronica, som nægter at udlevere den til ham.
Julian Barnes, f. 1946, er forfatter til ti romaner. De fleste er udgivet i dansk oversættelse, bl.a. Flauberts papegøje (1987), En verdenshistorie i 10½ kapitel (1990) og senest romanen Arthur & George (2008). Barnes har tillige skrevet tre novellesamlinger. Over kanalen (1997) og Citronbordet (2006) er udkommet på dansk - den tredje, Pulse, er på vej. I 2010 udkom det selvbiografiske essay Ikke noget at være bange for, som på én gang er et portræt af en familie (hans egen) og en refleksion over dødelighed og livets afslutning.
På dansk udkom senest Som jeg ser det - Julian Barnes´ rigt illustrerede essays om billedkunst (2011), eksklusivt udgivet i Danmark. Om den skrev pressen bl.a.:
»Kompakt, lærd, klogt og forrygende . Man bliver klogere på kunst - og klogere på livet - af at læse Barnes´ indsigtsfulde essays.«
- Fyens Stiftstidende
»En begavet og begejstret hyldest til fransk åndsliv og den modernistiske billedkunst.«
- Politiken

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Når noget slutter

Når noget slutter