Narrativt inspireret socialpædagogik på det specialiserede socialområder: Udvikling af en narrativ metode på Himmelev - et behandlingstilbud til børn og unge med autisme i Region Sjælland (Bog, Limryg, Dansk)

Forlag: Aalborg Universitetsforlag (FAAU)
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Sideantal: 179
Dato for udgivelse: 1-3-2019
Udgivelse: 2019.
Medforfattere: Anne Breumlund, Inger Bruun Hansen
ISBN-13: 9788772100180
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk

3 - 8 hverdage

239,60 kr

-7.5%

Vejl. pris: 259,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Denne bog handler om et forløb, som en gruppe medarbejdere og en gruppe unge med autisme på Himmelev – et behandlingstilbud til børn og unge, var en del af. Formålet var at udvikle og afprøve en narrativ socialpædagogisk metode.

Metodeudviklingen tager afsæt i tre begreber fra Michael White’s narrative terapi, som medarbejdere i dialog med en underviser udviklede til narrative redskaber og guidelines for deres socialpædagogiske praksis. Disse blev afprøvet i ni måneder.

Forskningsresultaterne viser, at medarbejderne forandrer syn på egne handle­mulig­heder og de unge ved at skabe alternative fortællinger om og med de unge, have fokus på de unges intentioner og ved at eksternalisere deres vanskeligheder. Det ses gen­nem medarbejdernes fortællinger fra praksis, fastholdt i lydoptagelser fra deres fælles refleksionsrum. Bogen formidler disse fortællinger fra praksis.

Fortællingerne giver desuden et indblik ind i de pædagogiske udfordringer i hverdagen, som udvikling og implementering af en ny narrativt inspireret socialpædagogisk metode møder.

Bogen henvender sig til praktikere, studerende og undervisere på det socialfaglige og socialpædagogiske område og andre med interesse i det specialiserede område og narrative metoder. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Narrativt inspireret socialpædagogik på det specialiserede socialområder: Udvikling af en narrativ metode på Himmelev - et behandlingstilbud til børn og unge med autisme i Region Sjælland

Narrativt inspireret socialpædagogik på det specialiserede socialområder: Udvikling af en narrativ metode på Himmelev - et behandlingstilbud til børn og unge med autisme i Region Sjælland