Nedsat pris! Narrativt inspireret socialpædagogik på det specialiserede socialområder: Bog 1
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Narrativt inspireret socialpædagogik på det specialiserede socialområder: Bog 1 (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Anne Breumlund

Forlag: Aalborg Universitetsforlag (FAAU)
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772100180
Udgivelsesdato: 01-03-2019
Oplagsdato: 01-03-2019
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Paperback
Sideantal: 179
Originalsprog: Dansk

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Denne bog handler om et forløb, som en gruppe medarbejdere og en gruppe unge med autisme på Himmelev – et behandlingstilbud til børn og unge, var en del af. Formålet var at udvikle og afprøve en narrativ socialpædagogisk metode.

Metodeudviklingen tager afsæt i tre begreber fra Michael White’s narrative terapi, som medarbejdere i dialog med en underviser udviklede til narrative redskaber og guidelines for deres socialpædagogiske praksis. Disse blev afprøvet i ni måneder.

Forskningsresultaterne viser, at medarbejderne forandrer syn på egne handle­mulig­heder og de unge ved at skabe alternative fortællinger om og med de unge, have fokus på de unges intentioner og ved at eksternalisere deres vanskeligheder. Det ses gen­nem medarbejdernes fortællinger fra praksis, fastholdt i lydoptagelser fra deres fælles refleksionsrum. Bogen formidler disse fortællinger fra praksis.

Fortællingerne giver desuden et indblik ind i de pædagogiske udfordringer i hverdagen, som udvikling og implementering af en ny narrativt inspireret socialpædagogisk metode møder.

Bogen henvender sig til praktikere, studerende og undervisere på det socialfaglige og socialpædagogiske område og andre med interesse i det specialiserede område og narrative metoder. 

Anmeldelser (0)