Nedsat pris! Nationernes velstand Bind 1-2 Forstør
Kategorier / sektioner:

Nationernes velstand Bind 1-2 (Bog, Flerbindsværk)

Forlag: Informations Forlag
Format: Flerbindsværk
Sprog: Dansk
Sideantal: 948
Dato for udgivelse: 31-5-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788775143092
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2013
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

542,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 699,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den skotske økonom og filosof Adam Smiths (1723-1790) hovedværk Nationernes Velstand med originaltitlen An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nation fra 1776 er den første analyse og beskrivelse af de frie markedskræfter. Værket anses for at være grundlaget for al moderne økonomisk teori, særligt den økonomiske liberalisme.
I det 18. århundrede begynder økonomien at tage form som teoretisk fagfelt og udskille sig fra filosofien, og i Nationernes velstand bliver økonomien for første gang behandlet som en selvstændig videnskab. Adam Smith beskriver i sin tids samfund - industrisamfundet - som sidste stadium i en historisk udvikling, der forløber i faser og har kapitalismen - som arbejdsdelingen og det udvidede marked - som naturligt endemål.
Udover som absolut økonomihistorisk hovedværk, har Nationernes velstand også aktuel interesse. Senest har finanskrisen gjort et kendskab til Smiths analyse af markedsøkonomien særdeles relevant. Oversætteren Claus Bratt Østergaard, der har en lang række filosofiske oversættelser bag sig, har forsynet udgivelsen med et fyldigt forord, der samtidig vil fungere som pædagogisk indføring i Adam Smiths tænkning.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Nationernes velstand Bind 1-2

Nationernes velstand Bind 1-2