Nedsat pris! Neoliberalisme Forstør
Kategorier / sektioner:

Neoliberalisme (Bog, Hæftet)

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Slagmark
Sideantal: 292
Dato for udgivelse: 15-12-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Nr. i serien: Bind: 74,
Redaktion: Jacob Jensen, Niklas Olsen
ISBN-13: 9788791041945
Produkt type: Bog
Bidragyder: Jacob Jensen, Niklas Olsen, Bjarke Skærlund Risager, Philip Mirowski, Dieter Plehwe, Matthias Schmelzer, Hagen Schulz-Forberg, Rasmus Skov Andersen, Jesper Jespersen, Luise Li Langergaard, Andreas Møller Mulvad, Cæcilie Varslev-Pedersen, Tone Frank Dandan
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

130,50 kr

-13%

Vejl. pris: 150,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Før 1970'erne var neoliberalisme en næsten ukendt betegnelse. I de sidste årtier er brugen af begrebet dog eksploderet og blevet brugt til at forklare et stadigt voksende antal forskelligartede politiske, økonomiske, kulturelle og sociale udviklinger. Mens idéhistorikere typisk bruger begrebet som betegnelse for en ideologisk bevægelse, der begyndte i 1930'erne og 1940'erne, bruger økonomiske historikere, politologer, sociologer og geografer i højere grad begrebet som betegnelse for den historiske periode, præget af markedsreformer, deregulering og stigende ulighed, der fulgte efter krisen i 1970'erne.


I takt med begrebets øgede udbredelse er neoliberalisme blevet brugt til at karakterisere reformer inden for så forskellige felter som makroøkonomi, pædagogik og ledelse. Begrebet er imidlertid ikke blevet brugt som selvbetegnelse siden 1950'erne og har aldrig været benyttet som bevidst betegnelse for en ført politik.


Der er derfor brug for en afklaring af, hvad der karakteriserer neoliberalisme, hvilken indflydelse ideologien har haft, og hvordan begrebet bør bruges. I forlængelse heraf søger dette nummer af Slagmark som den første længere udgivelse på dansk at historisere, konkretisere og kvalificere neoliberalisme som ideologi og praksis.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Neoliberalisme

Neoliberalisme