Nedsat pris! Niels Anker Kofoed: Det gik udmærket
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Niels Anker Kofoed: Det gik udmærket (Hardback, Dansk)

Af: Jette Hvidtfeldt

Forlag: Forlaget Brian Christensen
Format: Hardback
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788799881659
Udgave: 1. (18-06-2018)
Oplag: 1. (18-06-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hardback
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Læs om historien om Niels Anker Kofoed. En mand, som har taget hele turen fra sognerådet i Nexø til landbrugsforhandlinger i Bruxelles som Danmarks landbrugs- og fiskeriminister. En mand, som også har modtaget Dronning Ingrid, Dronning Margrethe og udenlandske ministre som Jacques Chirac hjemme på Knarregaard – for her kunne man tale mere frit. Og en mand, som oplevede det politiske spil indefra med alt hvad der følger. Niels Anker Kofoed oplevede at arbejde i Folketinget under tre forskellige statsministre og han oplevede en ny bølge af politikere, som han ikke brød sig om – eksempelvis sin egen formand i Venstre gennem 14 år, Uffe Ellemann-Jensen, med hvem han kun havde én ting tilfælles med; nemlig en forkærlighed for Citroën 2CV. Deres forskellighed kostede til sidst Niels Anker ministertaburetten, ifølge ham selv.

”Niels Anker havde sine rødder på Bornholm, og i alle sammenhænge var han klippefast og klar i mælet. Han talte altid med stolthed om sin fødeø. Han ærede familieværdier og glæden ved den fædrene gård. Og han elskede Venstre, som han mente, at han var født ind i”.

Ganske som sagt her i statsministerens mindeord, så var Niels Anker Kofoed Venstremand i hjertet. Sidst i 50’erne var han i to år formand for Venstres Ungdom på landsplan og med to højskoleophold og et legat til Manchester University fik den unge Kofoed en endnu større udsigt til verden. Et paradoks var han – for lige så lokalpatriotisk man kan være, lige så meget europærer var han også. Hvorfor forklarer han i bogen.

Om forfatteren: Bogen er skrevet af journalisten Jette Hvidtfeldt (f. 1950), som tidligere har skrevet bøger om politikere som Christian Mejdahl, Holger K. Nielsen, Claus Hjort Frederiksen og Erhard Jakobsen.

Anmeldelser (0)