Nedsat pris! No Life - respekt og drengezoner: Om gadelivsstil og ungdomsfællesskaber blandt unge på kanten af samfundet Forstør
Kategorier / sektioner:

No Life - respekt og drengezoner: Om gadelivsstil og ungdomsfællesskaber blandt unge på kanten af samfundet (Bog, Hæftet)

Af: Kirsten Hviid

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 127
Dato for udgivelse: 16-10-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788773079614
Produkt type: Bog
Fotograf: Martin Stampe
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

203,50 kr

-7.5%

Vejl. pris: 220,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvorfor står unge på gaden i indkøbscentre eller på banegårde til langt ud langt ud på natten i stedet for at gå i skole eller i klub? Hvorfor opstår der ofte konflikter mellem de unge, pædagoger, lærere og politiet?
Denne bog tegner et portræt af gadelivsstilen No-life fra et boligområde i en nordsjællandsk kommune. Broderskaber, gangsta-rap og ´respekt´ giver unge oplevelser af succes og spænding.
Bogen tager udgangspunkt i historien om Klub 1188, der blev startet op som en forsøgsklub for at dæmme op for gentagne konflikter mellem politiet og de unge på gaden og ungdomskriminaliteten. Med oprettelsen af Klub 1188, hvor en gruppe af unge fik ansvaret for det kriminalpræventive arbejde i lokalområdet, opstod to forskellige fællesskaber og identiteter; dels blandt de unge, som var indenfor i klubben og dels blandt de unge, som stod udenfor.
Den ene gruppe af unge inden for klubben blev brobyggere, medens den anden gruppe af unge, der stod uden for klubben, udviklede en modidentitet med udgangspunkt i hip hop subkulturen og senere gansta-rappen. De unge i fællesskaberne blev henholdsvis kaldt for; ´de rolige´ og ´de vilde´.
Bogens kapitler tager udgangspunkt i de unges egne fortællinger om deres oplevelser fra fællesskaberne, gaden, klubben og fængslet.
Bogen er illustreret med billeder fra Martin Stampes fotoreportage: ´In My Brothers Kingdom´. Martin Stampe vandt årets pressefoto i 2008 med et billede fra fotoreportagen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

No Life - respekt og drengezoner: Om gadelivsstil og ungdomsfællesskaber blandt unge på kanten af samfundet

No Life - respekt og drengezoner: Om gadelivsstil og ungdomsfællesskaber blandt unge på kanten af samfundet