Nedsat pris! Noget om sangskrivning Forstør
Kategorier / sektioner:

Noget om sangskrivning (Bog, Paperback)

Af: Martin Høybye

Forlag: Turbine
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 116
Dato for udgivelse: 9-8-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Illustrator: Therese Holt
Redaktion: Anne Kathrine H. Westerholm
ISBN-13: 9788770902274
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

226,70 kr

-1%

Vejl. pris: 229,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Nu udkommer en ny bog om sangskrivning fra sangskriveren, journalisten og pladeselskabsejeren Martin Høybye.
Bogen Noget om sangskrivning henvender sig til dem, der kan bruge en række konkrete skriveøvelser og opgaver, og som samtidig kan bruge nogle vinkler på den mere personlige side af at være én, der skriver sange. Men man kunne vel fristes til at spørge, om man overhovedet kan læse sig til, hvordan man skriver sange. Skal det ikke bare komme fra hjertet? Og det spørgsmål er forfatteren, der har undervist i faget, også selv inde på allerede fra bogens start. »Egentlig mener jeg ikke, man kan undervise nogen i at skrive sange, men alligevel har jeg gjort det i en årrække på højskoler og workshops. Mit omkvæd i undervisningen har da også altid været: ´Det er kun dig, der kan skrive dine sange.´ For sådan er det. Selve det personlige drive og det særpræg, der ligger i den enkelte sangskrivers udtryk, kommer alle andre steder fra end fra undervisning,« lyder det i bogens forord. Hjælp til selvhjælp.
Og derfor drejer bogen sig om ting, man godt kan lære. Det handler om at undgå basale fejl, som man skal bruge tid på at ærgre sig over, og komme videre fra, bagefter. Det er hjælp til selvhjælp.
Martin Høybye har nogle markante holdninger til for eksempel arbejdsdisciplin og det at have noget på hjerte i en verden, der er præget af uforudsigelighed og hurtige skift. I bogens workshop-del er der en række skriveopgaver, hvor han giver eksempler på nogle af sine egne løsninger. Det er sange, der er skrevet, mens han har undervist på forskellige højskoler og workshops. Bogen tager nemlig udgangspunkt i de erfaringer, han har gjort sig som lærer i sangskrivning rundt om i landet, samt hans oplevelser fra musikbranchen i ind- og udland.
Sangskriverlinje og pladeselskab. Martin Høybye var i 2007 med til at starte pladeselskabet Songcrafter Music, der fokuserer på danske og nordiske sangskrivere. Og han startede landets første deciderede sangskriverlinje, som havde til huse på Vestbirk Højskole og siden på Ry Højskole, hvor han underviste frem til opstarten af Songcrafter Music. Som sangskriver har Martin Høybye arbejdet sammen med både danske og internationale kunstnere, og han har udgivet en række plader i eget navn. Blandt andet albummet From Here To Heaven, hvor hovedparten af sangene er blevet til som løsninger på opgaver, han har stillet sine elever. Flere af opgaverne er bragt som eksempler i bogen, og man kan lytte til sangene på myspace. Bogen udkommer på TURBINE forlaget, og den er skrevet i et lettilgængeligt sprog. Den henvender sig til folk, der interesserer sig for sangskrivning, og som enten er i gang med at skrive eller overvejer at gå i gang.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Noget om sangskrivning

Noget om sangskrivning