Nedsat pris! Nordkorea: Myte og virkelighed
Kategorier / sektioner:

Nordkorea: Myte og virkelighed (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Loretta Napoleoni

Forlag: Epilog
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793844001
Udgave: 1. (08-06-2019)
Oplag: 1. (08-06-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 256
Originaltitel: North Korea. The country we love to hate
Omslagsgrafiker: Mikkel Henssel
Oversætter: Claus Clausen
Originalsprog: Engelsk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Nordkorea er verdens mest lukkede land. Alligevel har de fleste af os en opfattelse af landet, dets befolkning og dets regime. Men stemmer vores indtryk? Holder vores opfattelser?
Nordkorea placering i centrum af verdenspolitikken, stridighederne med USA  om landets kernevåbenprogram – og sikkerhedssituationen såvel på den koreanske halvø som globalt – gør det vigtigere end nogensinde at få mere viden om det lukkede land. Det er uhyre svært at skelne mellem fakta og fiktion – hvad er fakta og hvad er myte?
Mystikken er massiv. Siden den kolde krig har Nordkorea fremstået som sindbilledet på en utilregnelig, ond og dystopisk samfundsorden. Såvel Irak som Libyen – inden diktatorernes fald – blev opfattet som bedre regimer end Nordkorea. Denne bog giver et kritisk men mere  nuanceret billede af eremitstaten.
Loretta Napoleoni vil forstå landet indefra og har interviewet nordkoreanere og folk som har boet i landet gennem flere år. Gennem udforskning af historien, Nordkoreas kulturelle arv og politiske system tegner hun et billede af et land, hvis selvbillede radikalt adskiller sig fra omverdenens. 
Napoleoni beskriver, hvordan Nordkorea i flere tiår efter krigen, helt op i 1990'erne plages af sult og hungersnød, hun følger Kim-dynastiets udvikling, udforsker statsideologien juche, afdækker elitens korruption, fortæller om fjendskabet mellem USA og Nordkorea, om missilkrisen, om krig i cyberspace.
Loretta Napoleoni er italiensk økonom, journalist og forfatter til flere bøger. Hun er ekspert i finansieringen af terrorismenetværk og den globale terroristøkonomi. Hun er rådgiver for mange regeringer og internationale organisationer i spørgsmål om terrorisme og pengehvidvaskning. På dansk er tidligere udkommet bøgerne Islamisk stat og Menneskekøbmænd (om gidseltagning og menneskesmugling som milliardindustri).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Nordkorea: Myte og virkelighed

Nordkorea: Myte og virkelighed