Nedsat pris! Normannernes Historie
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Normannernes Historie (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Amatus af Montecassino

Forlag: Helikon
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788791817298
Udgave: 1. (10-09-2019)
Oplag: 1. (10-09-2019)
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 280
Originaltitel: Ystoire de li Normant
Omslagsgrafiker: Fritz Wolder
Omslagsillustrator: Fritz Wolder
Forord af': Fritz Wolder
Oversætter: Fritz Wolder
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Normannernes Historie af Amatus af Montecassino (skrevet ca. 1080) er ikke kun en hovedkilde til normannernes ekspansion i Italien i 1000-tallet, det er også et værk, der giver os indsigt i middelaldermenneskets livsvilkår, tænkemåde og forestillingsverden i en opbrudstid, der er præget af retsløshed, kaos og den svageres underkastelse under den stærkere.   


Bag klostrenes beskyttende mure hengiver fromme munke sig til bønner og salmesang og undertiden også til pennens arbejde, samtidig med at der udenfor føres blodige magtkampe: Svig, forræderi, fejder, hævntogter og drab hører til dagens orden, også nære slægtninge imellem.   


I denne heksekedel erobrer de normanniske riddere – frankere med skandinaviske rødder og et krigerfolk som deres vikingeforfædre – på nogle få årtier hele Syditalien og Sicilien og bringer tre århundredgamle herredømmer til fald: det byzantinske og longobardiske på fastlandet, det saracenske på Sicilien.   


Med den franske forsker Michèle Guéret-Lafertés nye tekstkritiske udgave af Amatus af Montecassinos manuskript kan denne middelalderklassiker nu endelig præsenteres på dansk i sin helhed, baseret på den nyeste forskning.

Anmeldelser (0)