Nedsat pris!
Kategorier / sektioner:

Nu bor vi her: jødiske livshistorier fortalt af tolv kvinder (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Tine Bach

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 188
Dato for udgivelse: 16-5-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788779735408
Produkt type: Bog
Fotograf: Tine Bach
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

208,50 kr

-22.5%

Vejl. pris: 269,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Næsten alle verdens jøder har på et tidspunkt i deres liv været nødt til at flytte fra et land til et andet. Tilpasning til nye normer og vilkår nye sprog og omgivelser hører med til den jødiske historie og erfaring. Jøder i Danmark kommer fra alverdens lande med vidt forskellige traditioner kulturer og personlige fortællinger i bagagen.
I denne bog fortæller tolv jødiske kvinder deres historie. Det er beretninger om at være jøde og hvilke konsekvenser lige netop det har haft for deres livshistorie. Bogens tolv hovedpersoner er kvinder er i alderen fra 36-98 år. De er alle første- og andengenerationsindvandrere fra Rusland Polen Ungarn Rumænien Frankrig Transsylvanien Marokko Yemen Israel USA Tyskland og Sverige. Kvinder som alle i større og mindre grad definerer sig selv som jøder og alle bosat i Danmark i dag.
Nu bor vi her er tolv kvinders livshistorier men giver også et billede af jødernes historie i det 20. århundrede hvor pogromer sult og krige sendte folk på flugt og hvor det ofte har været tilfældigheder som gjorde at de havnede i Danmark og blev her.
Tine Bach (f. 1964) er cand.mag. i nordisk litteratur og minoritetsstudier ph.d. i jødisk litteratur 2001 ved Københavns Universitet og forskningsadjunkt samme sted fra 2002-2004. Tine Bach har tidligere udgivet bøgerne Exodus. Om den hjemløse erfaring i jødisk litteratur og Mellem drøm og dilemma. Dansk zionisme 100 år.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Nu bor vi her: jødiske livshistorier fortalt af tolv kvinder

Nu bor vi her: jødiske livshistorier fortalt af tolv kvinder