Nye danske ord med historie
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Nye danske ord med historie (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jørgen Nørby Jensen

Forlag: Dansk Sprognævn
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788789410692
Udgave: 1. (01-12-2016)
Oplag: 5. (01-02-2017)
Første udgivelsesår: 2016
Serie: Dansk Sprognævns skrifter
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 200
Omslagsillustrator: Anna Falcon Svendsen
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

"Nye danske ord med historie" 


Nye danske ord med historie fortæller historien bag ord og udtryk som 'woopie', 'taikonaut', 'oute', 'snas' og 'wifebeater'


Bogen henvender sig til alle der interesserer sig for vores sprog og de nye ord som ad kringlede veje kommer ind i det. Den beskriver i alt 175 nyere ord og udtryk i det danske sprog. Hovedvægten er lagt på ord og udtryk opstået efter 1985, men der er også enkelte ældre med.


Sæt venner og familie stævne, og gæt ord og årstal, eller læn dig tilbage i sofaen, læs om ordene, og lad dig underholde. Her kan ’curlingforældrene’ dyste mod ’bonusbørnene’ om hvornår det var vi begyndte at sige ’like’ og ’chille’. Og i ’samtalekøkkenet’ kan ’det grå guld’ uddybe betydningen af ’rundkredspædagogik’, ’båtnakke’ og at ’pimpe’.   


Jørgen Nørby Jensen er seniorkonsulent i Dansk Sprognævn. Han er hovedredaktør af 'Nye ord i dansk 1955 til i dag' på dsn.dk/noid og medredaktør af 'Retskrivningsordbogen'. I det daglige svarer Jørgen på sproglige spørgsmål ved Sprognævnets spørgetelefon, skriver sprogklummer til Jyllands-Posten og redigerer tidsskriftet 'Nyt fra Sprognævnet'.

Anmeldelser (0)