Nedsat pris! Nyere danske scenografer: portrætter, samtaler og historiske linjer fra 1930 til i dag Forstør
Kategorier / sektioner:

Nyere danske scenografer: portrætter, samtaler og historiske linjer fra 1930 til i dag (Bog, Indbundet)

Af: Ulla Strømberg

Forlag: Frydenlund
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 404
Dato for udgivelse: 30-5-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788771187847
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

309,25 kr

-22.5%

Vejl. pris: 399,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En bog om at se teater og lærke mærke til den scenografi, der er bygget op om hver enkel forestilling. For mange danske scenografer har et niveau, som fortjener at blive bemærket. Bogen sætter scenograferne i centrum og markerer deres væsentlige rolle i teatret.
Et skuespil, en ballet eller en opera uden scenografi mangler noget. Publikum vil gå fra forestil­lingen med en tom og sulten fornemmelse, hvis scenografien ikke fandtes.
NYERE DANSKE SCENOGRAFER portrætterer og præsenterer danske scenografer fra 1930´erne til i dag og deres betydning for dansk og international teater og scenekunst. Kulturjournalist Ulla Strømberg genfinder den respekt og anseelse, som de danske scenografer og deres scenografi vitterlig fortjener.
Scenograferne fortæller også selv; om deres arbejde, de mange overvejelser og deres personlige udvikling i faget og kunsten. Bogen præsenterer dermed et udvalg af de seneste 80 års bedste udøvere inden for feltet - tilbage fra Svend Johansen og Kjeld Abell til seneste skud på stammen: Julian Juhlin. Også en række danske billedkunstnere, som har været på visit i teatret, beskrives, bl.a. Richard Mortensen, Per Kirkeby, Michael Kvium og John Kørner.
Bogen trækker også historiske linjer fra antikken over Holbergs samtid og frem til i dag. Aldrig har så mange scenografers skitser og færdige resultater været samlet i én bog. Det er en historiebog og et inspirations­katalog samlet i en storslået portrætbog. Det er en bog for alle, der elsker teater - uanset om de arbejder med faget eller nyder det fra tilskuerrækkerne.
Ulla Strømberg er mag.art i teatervidenskab og forfatter til flere bøger om danske teatre og teaterfolk. Hun er tidligere museumsinspektør på Teatermuseet og kulturjournalist på DR.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Nyere danske scenografer: portrætter, samtaler og historiske linjer fra 1930 til i dag

Nyere danske scenografer: portrætter, samtaler og historiske linjer fra 1930 til i dag