NyS 30: Korpuslingvistik Forstør
Kategorier / sektioner:

NyS 30: Korpuslingvistik (Bog, Hæftet)

Forlag: Akademisk Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 128
Dato for udgivelse: 1-1-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
Medforfattere: Elisabeth Ahlsén, Jens Allwood, Jørg Asmussen, Sabine Kirchmeier-Andersen, Bjarne Blom, Leif Grönqvist, Magnus Gunnarsson, Dorte Haltrup, Daniel Hardt, Peter Juel Henrichsen
ISBN-13: 9788750036937
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

125,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Mængderabat

Antal Ny stk. pris Du sparer (i forhold til vejl.)
20 106,25 kr Op til 375,00 kr

Beskrivelse

Korpuslingvistik er en ung disciplin i Danmark - og i verden. Med den kraftige netværkscomputer har sprogvidenskaben fået en helt ny metode til at studere den sproglige virkelighed. Det er blevet muligt at opbygge tekstbanker på millioner eller milliarder af ord, tappet direkte fra det levende samfunds kilder - internettet, aviserne, og alle slags private og offentlige tekstsamlinger. Men hvordan forholder man sig som lingvist til en tekstmængde som et menneske knapt kan nå at læse i en livstid? Dette er det centrale spørgsmål for korpuslingvistikken. Nogle af svarene kan læses i NyS-30.
Om NyS generelt:
NyS er et bredt og varieret tidsskrift om sprog og sprogvidenskab. Her kan du holde dig orienteret om de nyeste undersøgelser af dansk sprog og om udviklinger af sprogteori generelt.
I NyS udforskes alle sprogets aspekter. Tidsskriftet formidler klassisk sprogvidenskab som grammatik og pragmatik. Men sproget ses også gennem andre optikker som pædagogik, sociologi, filosofi og psykologi. Ud over de videnskabelige artikler indeholder hvert nummer af NyS anmeldelser af danske og centrale udenlandske udgivelser.
Forfatterne er lærere og studerende på de højere læreanstalter. NyS er således et forum for de etablerede forskere. Samtidig er tidsskriftet i høj grad et forum for kommende forskere, da vi også formidler interessante arbejder udført af studerende.
Læserne er studerende eller undervisere i sprog - samt andre der ønsker at gå i dybden med sprog og sprogteori.
NyS udkommer to gange årligt.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

NyS 30: Korpuslingvistik

NyS 30: Korpuslingvistik