Nedsat pris! NyS 42: Dansk talesprog. Nydanske Sprogstudier Forstør
Kategorier / sektioner:

NyS 42: Dansk talesprog. Nydanske Sprogstudier (Bog, Hæftet)

Forlag: Dansk Sprognævn
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Nydanske Sprogstudier
Sideantal: 160
Dato for udgivelse: 18-7-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Nr. i serien: Bind: 42,
ISBN-13: 9788789410425
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

198,00 kr

-1%

Vejl. pris: 200,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

NyS 42 - Dansk talesprog
Dette nummer af NyS er et temanummer om dansk talesprog med fokus på grammatik og forholdet mellem grammatik og fonetik.

På mange måder kan talesproget ses som primært i forhold til skriftsproget, og anerkendes også generelt som sådant inden for sprogvidenskaben: Det er den første måde at bruge sproget på vi lærer, det er den sproglige modalitet alle mennesker, med meget få undtagelser, behersker, og det er den form for sprog de fleste af os anvender mest. Samtidig anvendes det i de fleste tilfælde langt mere spontant og ureflekteret end skriftsproget idet det produceres under tidspres. Alligevel har der i sprogvidenskaben af mange forskellige grunde været tradition for at tage udgangspunkt i skriften når sprog og sprogbrug skal beskrives; dette gælder ikke mindst for grammatikkens vedkommende.

I de senere år er der dog sket en forskydning i sprogforskningen i retning af mere fokus på talesproget. Dette har da også afspejlet sig i en lang række bøger og artikler om dansk talesprog (herunder dansk anvendt i kombination med andre sprog) set ud fra et interaktions- eller samtaleanalytisk perspektiv, og dansk udtale er blandt andet blevet beskrevet i det forrige temanummer om dansk udtale (NyS 39). Derimod har forskningen i dansk talesprogs grammatik kun i begrænset omfang været præsenteret for et bredere publikum på dansk. Dette har NyS-redaktionen søgt at råde bod på ved indkaldelsen og udvælgelsen af artikler til dette nummer. Artiklerne fokuserer alle på fænomener der er særegne for talesproget eller i hvert fald hyppigere forekommende i talesproget end i skriftsproget.

NyS Nydanske Sprogstudier
NyS er et bredt og varieret tidsskrift om sprog og sprogvidenskab. Her kan du holde dig orienteret om de nyeste undersøgelser af dansk sprog og om udviklingen af sprogteorier generelt. I NyS udforskes alle sprogets aspekter. Tidsskriftet formidler klassisk sprogvidenskab som grammatik og pragmatik. Men sproget ses også gennem andre optikker som pædagogik, sociologi, filosofi og psykologi. Ud over de videnskabelige artikler indeholder hvert nummer af NyS anmeldelser af danske og centrale udenlandske udgivelser. NyS er et forum for både etablerede og kommende forskere; tidsskriftet formidler såvel erfarne forskeres arbejde som artikler udført af talentfulde studerende. Læserne er studerende eller undervisere i sprog - samt andre der ønsker at gå i dybden med sprog og sprogteori.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

NyS 42: Dansk talesprog. Nydanske Sprogstudier

NyS 42: Dansk talesprog. Nydanske Sprogstudier