Forstør

Nyt lys over oktober 1943 (Bog, Hæftet)

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: University of Southern Denmark studies in history and social sciences
Sideantal: 97
Dato for udgivelse: 4-12-2002
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
Nr. i serien: Bind: vol. 257,
Redaktion: Hans Kirchhoff
ISBN-13: 9788778387615
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

125,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Da skyerne trak sig sammen over de danske jøder i oktober 1943, var de danske myndigheder parate til med alle midler at forhindre de truende arrestationer. Således diskuterede danske embedsmænd i ramme alvor, om man selv skulle internere jøderne for at undgå, at tyskerne gjorde det - en plan, der dog blev droppet, men som taler sit eget tydelige sprog om, hvor anspændt og desperat situationen var.
Den glemte interneringsplan er blot et af flere aspekter af jødeaktionen i oktober 1943, der i otte små kapitler behandles i Nyt lys over oktober 1943. Redningsaktionen er blevet en del af den danske selvforståelse og har endvidere, som en af de få begivenheder i Danmarkshistorien, tiltrukket sig opmærksomhed i udlandet.
Nyt lys over oktober 1943 stiller desuden skarpt på det jødiske samfund i Danmark, hvor ledelsen forholdt sig afventende, mens menige medlemmer gjorde sig ihærdige anstrengelser for blandt andet at aftale evakueringer med de svenske myndigheder.
Nyt lys over oktober 1943 giver læseren et overblik over den nyeste forskning i jødeforfølgelsens mange aspekter: fra den tyske rigsbefuldmægtigede Werner Bests ambivalente holdning, over de danske myndigheders forsøg på at afværge katastrofen, til jødernes vantro og til de personlige vidnesbyrd fra dem, der overlevede deportationen til koncentrationslejren Theresienstadt.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Nyt lys over oktober 1943

Nyt lys over oktober 1943