Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Økonomien og virkeligheden: Et opgør med finanskapitalismen

Af: Katarina Juselius

Forlag: Informations Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 30-6-2019
Udgivelse: 1. udgave, 2019.
ISBN-13: 9788793772113
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Ikke udkommet, kan forudbestilles (Udk. 30-06-2019)

Forventes på lager: 30-06-2019

154,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Økonomien er selve grundlaget for vores samfundsindretning og for politikken. Men den økonomiske videnskab har med sine stadig mere abstrakte og matematiske modeller mistet realitetssansen og mangler forankring i den sociale, menneskelige virkelighed, som den faktisk ser ud.
Det er budskabet i den pensionerede økonomiprofessor Katarina Juselius bog, hvor hun efter et langt liv inden for den økonomiske videnskab tager bladet fra munden og giver sit bud på, hvorfor den virkelighedsfjerne tænkning, der dominerer mainstreamøkonomien står i vejen for og ligefrem modarbejder udligning af økonomisk ulighed og en grøn og bæredygtig samfundsudvikling.
For at forstå hvorfor økonomividenskaben er faret vild, er vi nødt til at se nærmere på finansindustrien og ikke mindst, hvordan den finansielle sektor negative rolle i og konsekvenser for samfundsøkonomien er blevet groft undervurderet og bevidst underbelyst.
Økonomien og virkeligheden er et sagligt, indefrakommende opgør med det dominerende økonomiske paradigme, med finanskapitalismen og med det politiske system, som for længe kritikløst har underlagt sig videnskabeligt usikre økonomiske teorier med ulighed og ødelæggelse af både den sociale sammenhængskraft og naturgrundlaget til følge.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Økonomien og virkeligheden: Et opgør med finanskapitalismen

Økonomien og virkeligheden: Et opgør med finanskapitalismen