Nedsat pris! Offentlig revision i det 21. århundrede Forstør
Kategorier / sektioner:

Offentlig revision i det 21. århundrede (Bog, Paperback)

Forlag: Karnov Group
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 510
Dato for udgivelse: 31-7-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Redaktion: Rolf Elm-Larsen, Gitte Korff
ISBN-13: 9788761935489
Produkt type: Bog
Bidragyder: Jørgen Grønnegård Christensen m.fl.
Forord: Mogens Lykketoft
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

925,65 kr

-1%

Vejl. pris: 935,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den offentlige revision er organiseret meget forskelligt ved begyndelsen af det 21. århundrede.

 

Revisionen indgår i forskellige styringssammenhænge og tilgodeser forskellige formål og brugere. Samtidig er revisionen blevet mere standardiseret, idet den offentlige revision anvender internationale revisionsstandarder, som er inspirerede af den private sektor. Den offentlige revision som demokratiets kontrollant er under pres, og det efterspørges, at revisionen får en rådgivende rolle. Det rejser spørgsmålet, om den offentlige revisions funktion er at skabe politisk-administrativ gennemskuelighed og ansvarlighed eller at skabe en effektiv forvaltning gennem rådgivning og anbefalinger. Artiklerne sætter fokus på disse udviklingstræk og sætter dem til debat.

 

Bogen belyser disse emner ved at behandle spørgsmål som:

 

  • Hvad kendetegner offentlig revision i det 21. århundrede?

  • Hvem udfører offentlig revision?

  • Hvad er revisionspraksis og hvad bruges revisionsresultaterne til?

  • Hvilke udfordringer står den offentlige revision overfor, f.eks. som følge af et ændret mediebillede, ændrede organisationsformer i den offentlige sektor og øget internationalisering?

  • Hvilken funktion har den offentlige revision: demokratisk kontrol, konstruktiv rådgivning, eller er det en funktion, der først og fremmest skal skabe tillid til den offentlige forvaltning?

 

Artiklerne er skrevet af forskere og revisorer. Forskernes artikler har et samfundsvidenskabeligt eller revisionsfagligt perspektiv og afspejler den internationale teoretiske debat. Praktikernes artikler bidrager med erfaringsbaseret viden om offentlig revision. Herudover er der et interview med Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), og politisk kommentator Hans Engell om offentlig revision i en medieskabt virkelighed. Forordet er skrevet af Mogens Lykketoft, der har oplevet den offentlige revision på første hånd både som minister, siden som statsrevisor og senere som Folketingets formand.

 

Redaktører

 

Bogens redaktører er Rolf Elm-Larsen, ekstern lektor i revision på Copenhagen Business School (CBS) og Gitte Korff, sekretariatschef hos Statsrevisorerne i Folketinget. Begge cand. scient. pol.

 

Målgruppe

 

Målgruppen er studerende bl.a. på revisorkandidatstudiet (stud. merc. aud.), statskundskabsstuderende (stud. scient. pol.) og journaliststuderende, revisorer, politikere og embedsmænd og forskere og andre med interesse for politik, forvaltning og revision.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Offentlig revision i det 21. århundrede

Offentlig revision i det 21. århundrede