Nedsat pris! Om det uhørte
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Om det uhørte (Paperback, Dansk)

Af: Frederik Pio

Forlag: Aalborg Universitetsforlag (FAAU)
Format: Paperback
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771126808
Udgave: 1. (03-05-2018)
Oplag: 1. (03-05-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Paperback
Originalsprog: Dansk

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Hvordan hører kunsten til i vores verden i dag? Understøtter skolens pædagogik i dag de måder hvorpå mennesker påvirkes, når vi erfarer kunst og musik? Hvad gør musik mere specifikt ved vores måder at forstå verden på? 

Med udgangspunkt i den tyske fænomenolog Martin Heidegger (1884 – 1976) indkredser bogen et svar på disse spørgsmål. Nærmere bestemt former denne drøftelse sig som en sammenkædning af musik og pædagogik under et fænomenologisk begreb om det uhørte. Dette begreb udvikles med afsæt i en analyse af Heideggers ontologiske forståelse af verden. 

På basis af Heideggers fænomenologi udvikles der en pædagogisk rettet kritik der argumenterer for, at vor såkaldt senmoderne og globaliserede epoke (med dens dominerende tekniske og konstruktivistiske rationaliteter) har tydeligt nihilistiske træk ved sig. Bogens kritik af vor moderne nihilisme udfoldes gennem eksemplificerende nedslag i felterne for kunst, uddannelse, erkendelsesteori, musik og pædagogik. Disse analyser samles omkring en ontologisk afdækning af det uhørte som pædagogisk fænomen. 

Bogen henvender sig til studerende og undervisere på lange og mellemlange videregående uddannelser hvor der arbejdes med pædagogisk, kunstnerisk og filosofisk rettede temaer

Anmeldelser (0)