Forstør

Om pædagogisk teori og praksis: introduktion til faget pædagogik (Bog, Hæftet)

Forlag: VIA
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 240
Dato for udgivelse: 1-3-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
Medforfattere: Søren Gytz Olesen, Lars Wahlun
ISBN-13: 9788792711441
Produkt type: Bog
Ophavsangivelse: Søren Gytz Olesen, Lars Wahlun
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

Mangler pt.

260,85 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Om pædagogisk teori og praksis - introduktion til faget pædagogik giver en grundig indføring i centrale problemstillinger indenfor det pædagogiske felt.
Med afsæt i en gennemgang af børnehavens historie, tegnes der et billede af pædagogikken både som fag og profession. Bogens formål er således at skabe en ramme omkring en forståelse af pædagogik som fag i en uddannelse, som et teoretisk fag der kan studeres videnskabeligt, og endelig pædagogik som en praksis, nemlig det vi kalder opdragelse.
Bogen giver ikke en række færdige svar til læseren, men ser det som en udfordring at engagere og motivere læseren til at fordybe sig i videre studier.
I behandlingen af emner som pædagogikkens historie, barndom, moderne familieliv, sprogudvikling, didaktik, dannelse, uddannelse, videnskabsteori m.m. indgår fyldige uddrag af tekster, der på forskellig vis har status af klassikere indenfor feltet. Det gælder fx Rousseau, Kant, Fröbel, Marx, Giddens, Habermas, Bourdieu, Gadamer og andre. Bogen inviterer på den måde læseren til en dialog omkring fortolkningen disse, ligesom den forhåbentlig inspirerer til videre studier af fagets primære tekster.
Bogen henvender sig til studerende og lærere på især pædagoguddannelsen, men vil også være relevant for fx læreruddannelsen, Den Pædagogiske Grunduddannelse samt professionelle i det pædagogiske erhverv.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Om pædagogisk teori og praksis: introduktion til faget pædagogik

Om pædagogisk teori og praksis: introduktion til faget pædagogik