Om racisme: eller analyse af Ung Flagsang, i hvilken det vises, at Socialdemokratiets ideologi fungerer inden for en nationalistisk ramme, og at partiets politik er racistisk
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Om racisme: eller analyse af Ung Flagsang, i hvilken det vises, at Socialdemokratiets ideologi fungerer inden for en nationalistisk ramme, og at partiets politik er racistisk (Bog, Pocket, Dansk)

Af: Emil Elg

Forlag: Forlaget Nemo
Format: Pocket
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788792880109
Udgave: 1. (08-11-2016)
Oplag: 1. (08-11-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Serie: Tumulti
Indbinding: Pocket
Sideantal: 54
Omslagsgrafiker: Albert Scherfig
Forord af': Nazila Kivi
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I starten af september blev kunstneren Emil Elg bortvist fra Arbejdermuseets særudstilling, "En blank og vårfrisk dag", efter at han i sit bidrag til udstillingen - en åbningstale - havde kaldt Socialdemokratiets forkvinde, Mette Frederiksen, for racist.
Museets direktør begrundede i den efterfølgende mediedebat fyringen af Emil Elg med, at talen var potentielt injurierende og uden relation til udstillingens tema om fællesskabssymboler. Andre har hævdet, at Elgs kritik af Socialdemokratiets udlændingepolitik netop blev bortcensureret, fordi den gik for tæt på partiets højredrejning, og at en sådan kritik ikke kan rummes på Arbejdermuseet.
Om racisme indeholder hele talen og et uddybende efterskrift af Emil Elg, hvori han giver svar på tiltale og uddyber sin kritik af den racistiske samfundspolitik. Debattør og feminist, Nazila Kivi, har skrevet bogens forord.
Det er især Socialdemokratiets pragmatiske racisme der står for skud. Her bliver racismen ikke målet, men derimod et påstået nødvendigt middel til at håndtere samfundsudfordringer ift. velfærd og integration. Den samme logik angriber Emil Elg også ift. sit gamle gymnasium, Langkær, i dets forsøg på at segregere elever efter etnicitet for at læse integrationsproblemer.
Emil Elgs kritik af Socialdemokratiets højredrejning er højaktuel i en tid, hvor partiet nærmer sig Dansk Folkeparti mere og mere. Et scenarie, hvor Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti sidder i regering sammen, er mere sandsynligt end nogensinde før.
Om racisme er en del af bogserien Tumulti, der udgiver kritiske og nyskabende analyser af aktuelle samfundsforhold. I 2015 skabte Søren Maus bog Hæv stemmen! en heftig debat med sin en problematisering af Folketingets demokratiske indhold og opfordring til at boykotte valget.
Emil Elg
Om racisme, eller analyse af Ung Flagsang, i hvilken det vises, at Socialdemokratiets ideologi fungerer inden for en nationalistisk ramme, og at partiets politik er racistisk
Forord af Nazila Kivi
54 sider. paperback
Udkommer 8. november 2016
ISBN 978-87-92880-10-9 

Anmeldelser (0)