Opdragelse Forstør
Kategorier / sektioner:

Opdragelse (Bog)

Af: Lise Rasmussen

Forlag: Frydenlund
Sprog: Dansk
Sideantal: 79
Dato for udgivelse: 22-9-2009
Udgivelse: 2. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788778877949
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

99,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Opdragelse gennemgår forskellige teorier og undersøgelser om opdragelsesformer og forældrestile, livsudvikling og de kompetencer, vi i vort samfund lægger vægt på.
Bogens hovedafsnit gennemgår opdragelsesformer og forældrestile, grænser, livsudvikling og identifikation, sociale kompetencer, opdragelsesværdier, forhandlingsfamilier, samarbejde og relationer, sorgprocesser og støtte som opdragelsesmiddel.
Opdragelsen defineres som en støtte til barnet i dets personlige og sociale livsudvikling, og i denne proces ser bogen på de to grupper af voksne, der har denne støtte som opgave: forældre, som har den primære følelsesmæssige tilknytning til børnene, og de professionelt uddannede – pædagoger og lærere – som har samarbejdet med børnene gennem leg og læring. Specielt ses på begrebet selvet og dets dannelse gennem fem udviklingstemaer samt på social kompetence, der pointerer barnets færdigheder, kunnen og indsigter, der har betydning for den personlige udvikling af identitet, værdier og normer.
Bogen indgår i en serie af temabøger, der henvender sig til flere målgrupper: Til undervisning i psykologi, samfundsfag og tværfaglige forløb i AT, samt opgaveskrivning og eksamensprojekter i gymnasiet/HF/VUC og på de mellemlange videregående uddannelser. Formålet med bøgerne er at imødekomme et behov især i psykologiundervisningen for fordybelse i nogle specifikke emner. Derfor tager temaerne afsæt i grundbøgerne inden for psykologifaget.
Lise Rasmussen er cand.mag. i psykologi og dansk og er lektor på Københavns VUC, KVUC. Hun har tidligere skrevet artikler i bl.a. Dansk Pædagogisk Tidsskrift.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Opdragelse

Opdragelse