Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Ord og handling: essays om litteratur (Bog, Hæftet)

Af: Klaus Rothstein

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 325
Dato for udgivelse: 29-8-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788779735842
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

231,75 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ord og handling er en essayistisk sporjagt i det litterære landskab, hvor store forventninger, bristede forhåbninger og gådefulde skæbner træder frem i hidtil ukendte breve, efterladte manuskripter, rørende dedikationer og oversete bøger. Noget bringer ny viden om kendte forfattere, der satte markante aftryk i litteraturen - andet kaster lys over nogle, der forsøgte uden at lykkes. Det begynder med en undren og ender med en opklaring. Klaus Rothstein skriver bl.a. om:


Den svenske digter Maria Wine voksede op som børnehjemsbarn i Danmark, og fik senere et bemærkelsesværdigt samliv med den store digter Artur Lundkvist. Her skildres hendes liv og lyrik for første gang på dansk.


Den amerikanske forfatter Flannery O´Connor blev i 1950´erne ven med en dansk forlagsrepræsentant. Her er historien om deres venskab - og en række breve fra den berømte forfatter, som her offentliggøres for første gang nogensinde.


Den danske dramatiker Mogens Linck fik i 1950 antaget et skuespil på Det Kongelige Teater, men kort før premieren blev det pillet af programmet. Historien om den politiske censurskandale på teateret er gået i glemmebogen, men fortælles her i sammenhæng for første gang.


Den danske forfatter Egan Christians er en gåde. Han udgav kun en enkelt roman, der skildrer hans tid som britisk politisoldat i Britisk Østafrika. Hvem var han? Hvad blev der af ham? Historien om ham har aldrig været fortalt før.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Ord og handling: essays om litteratur

Ord og handling: essays om litteratur