Nedsat pris! Organisationsændringer og forandringsledelse
Kategorier / sektioner:

Organisationsændringer og forandringsledelse (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Dag Ingvar Jacobsen

Forlag: Samfundslitteratur
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788759333617
Udgave: 3. (12-06-2019)
Oplag: 1. (12-06-2019)
Første udgivelsesår: 2013
Indbinding: Paperback
Sideantal: 297
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
346,30 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Organisationsændringer og forandringsledelse viser, hvordan forandring består af mange forskellige fænomener, foregår på mange forskellige måder og kan have helt forskellige årsager og drivkræfter. Den bidrager desuden til at udvikle en konstruktiv teori om planlagte organisationsforandringer.   

Bogens første del handler om, hvordan det er muligt for organisationer aktivt at forandre sig for at møde de nye udfordringer, de står over for. Forfatteren præsenterer en analysemodel baseret på fire elementer: drivkræfter, forandringens indhold og omfang, forandringsprocessen og forandringskonteksten.   

Bogens anden del beskriver, hvordan en organisation kan gennemføre en planlagt forandring. Der lægges vægt på, hvordan de, der er ansvarlige for at gennemføre forandringerne – de såkaldte forandringsagenter – kan benytte forskellige forandringsstrategier. De forskellige forandringsstrategier og måder at lede forandring på kan være lige effektive, men deres anvendelighed er kontekstbestemt.   Organisationsændringer og forandringsledelse er tværfagligt funderet og tager afsæt i forskning fra psykologi og sociologi såvel som fra statskundskab og økonomi. Et omfattende kildemateriale gør den også egnet for dem, der ønsker at gå mere i dybden med organisationsforandringer.   

Mange af de velkendte elementer i førsteudgaven af denne populære grundbog i forandringsledelse er fastholdt – såsom den overbliksskabende opdeling i to arketypiske strategier for planlagt organisationsforandring (E og O) og tilsvarende ledelsesstile. Der er dog sket en del inden for feltet siden førsteudgaven udkom på dansk i 2005. Bogen er derfor omstruktureret, gennemarbejdet og opdateret, så den har endnu større relevans for studerende og praktikere nu.   

Bogens figurer kan hentes på Samfundslitteraturs hjemmeside. 

Bogen findes også på engelsk under titlen Organizational Change and Change Management (Fagbokforlaget).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Organisationsændringer og forandringsledelse

Organisationsændringer og forandringsledelse