Nedsat pris! Orientekspressen: En togrejse
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Orientekspressen: En togrejse (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Torbjørn Færøvik

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788774674160
Udgave: 1. (07-11-2019)
Oplag: 1. (07-11-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 592
Originaltitel: Orientskspressen
Oversætter: Lone Østerlind
Originalsprog: Norsk
Formater / udgaver

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Velkommen til en velfortalt og sansemættet rejse fra London til Samarkand med den berømte Orientekspressen. 


Orientekspressen var et eksklusivt og legendarisk tog, der i knap hundrede år fra 1883 til 1977 fragtede passagerer mellem Paris og Istanbul. Ruten blev især berømt takket være krimiforfatteren Agatha Christie, der lader et af sine mest berømte mord foregå om bord på netop dette tog. 


Journalist og forfatter Torbjørn Færøvik rejser i denne bog på sporet af nogle af historiens mest centrale kulturpersonligheder - fra Ernest Hemingway til Stefan Zweig, Imre Kertész og Kemal Atatürk - på en virkelig togtur fra London til Samarkand. 


Rejsen fører læseren fra det velkendte Europa til det ufremkommelige Centralasien. Undervejs fortæller Færøvik, inspireret af de historiske landskaber, han kan se fra sit togvindue, om store slag og kulturmødet. Og når han slentrer gennem byer som Paris, München, Budapest og Istanbul, blander fortidens bygninger og begivenheder sig med nutidens lugte og lyde. 


Orientekspressen er en original og velfortalt rejseskildring, der genopliver togturen som langsom og bæredygtig rejseform med tid og plads til at lade sansninger, historiens vingesus og eksistentielle refleksioner rodfæste sig undervejs.


Om forfatteren

Torbjørn Færøvik, født 1948, er prisvindende norsk forfatter og journalist. Han var i næsten tre årtier journalist ved Arbeiderbladet og udenrigskorrespondent hos NRK mellem 1991 og 1999. Har udgivet flere anmelderroste rejseskildringer og er til dato den eneste norske forfatter, der har modtaget den prestigefyldte faglitterære Bragepris hele tre gange.

Anmeldelser (0)